Mladi aktivisti Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor organizovali su danas humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za trogodišnju sugrađanku Milicu Jeličić, kojoj je za liječenje tumora kičmene moždine potrebno 200.000 evra.
Akciju su vodili članovi Kluba mladih Crvenog krsta koji su postavili kutije za prikupljanje priloga na Trgu majora Zorana Karlice, te građanima mjerili pritisak i nivo šećera u krvi i pozivali ih da se pridruže ovoj akciji.

“Apelujemo na sve sugrađane koji nisu u prilici da uplate veći iznos da izađu na Trg, gdje prikupljamo doborovoljne priloge kako bismo našoj malenoj sugrađanki dali priliku da pobijedi bolest i nastavi život”, rekao je predsjednik Kluba mladih Crvenog krsta Srđan Kunić.

Trogodišnjoj Milici Jeličić iz LJeskara kod Prijedora u decembru prošle godine dijagnostikovan je tumor.

Nakon jednog ciklusa terapije u Beogradu, vraćena je u Banjaluku, gdje joj se stanje stabilizovalo. Međutim, nedavnom kontrolom ustanovljeno je da je tumor metastazirao na kosti.

“Milica je završila četvrtu hemoterapiju, ukupno osam od operacije. Sad će pauza nakon koje će biti ponovljen skener. Poslije toga ćemo vidjeti da li treba još terapija, pa slijedi transplantacija koštane srži”, rekla je za Miličina tetka Biljana.

Ona je dodala da je djevojčica trenutno u Prijedoru sa majkom Marijanom, koja priprema papirologiju za dalje liječenje jer, nakon transplantacije, Milicu očekuju zračenja i veoma skupe imunoterapije.

Za nastavak liječenja u Đenovi neophodno je 200.000 evra, koje porodica Jeličić nema.

Porodica je stupila u kontakt i sa republičkim Fondom solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, a zvanični zahtjev za pomoć biće upućen odmah nakon prikupljanja neophodne medicinske dokumentacije.

Iz prijedorskog Fudbalskog kluba /FK/ “Rudar” ističu da će kompletan prihod od prodaje ulaznica na sutrašnjoj utakmici sa FK “Alfa Modriča” biti uplaćen za pomoć u liječenju trogodišnje Milice.

Svi koji žele da pomognu liječenje mogu uplatiti sredstva na žiro račun Mikrofin banke: 5722660000607044, a za uplate iz inostranstva BA 3395550000045058652 otvoren u Novoj banci SVIFT /SWIFT/: NOVIBA22.