Poslije tri odigrana kola fudbaleri Rudar Prijedora se nalaze na deobi od prvog do trećeg mjesta u grupi klubova sa sedam bodova, ali zahvaljujući najmanjoj pozitivnoj gol razlici trenutno su treći, iza Tekstilca i Krupe. Ipak, zeleno-crni su jedini prvoligaš Republike Srpske koji u startnih 270 prvenstvenih minuta nije kapitulirao, njegova mreža je netaknuta i to je jedna od garancija da bi “rudari” mogli da igraju zapaženu ulogu u ovom prvenstvu, kako su i najavili.

Izabranici trenera Igora Jankovića u subotu su sa 2:0 na domaćem terenu pobijedili Modriča Alfu golovima Milana Šikanjića u prvom i Bojana Burazora iz jedanaesterca u drugom poluvremenu, zabilježili drugu domaću pobjedu i nastavili seriju pozitivnih rezultata.

-Kao što smo i znali iza nas je izuzetno teška utakmica, s prefiksom derbija, Modriča Alfa je kvalitetna ekipa koja se u Prijedoru pokazala kao izuzetno opasna. Dobro smo otvorili utakmicu u prvih petnaestak minuta, čak postigli i gol koji je poništen. Šta je, i kako, bilo u to ne ulazim, niti želim da analiziram, ali nakon toga smo nastavili u našem ritmu i u 28. minutu stigli smo do vođstva. Iskusno smo priveli kraju prvo poluvreme. U nastavku nismo radili ono što smo se dogovorili u svlačionici. Kroz posed nastojali smo da čuvamo loptu, Modričani su pokušavali da nas ugroze iz polukontri i kontri – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Igor Janković, a potom je dodao:

-Gosti u svojim redovima imaju iskusne igrače kao što su Joco Stokić i Ozren Perić, pravi lisci koji i najmanju grešku protivnika kažnjavaju golovima. Mi im to nismo dozvolili, iz penala smo poveli 2:0 i posle toga svesno prepustili terensku inicijativu gostima. U takvim okolnostima smo imali tri ili četiri mat pozicije koje nažalost nismo iskoristili. Mislim da smo zasluženo pobedili u derbiju kvalitetnog rivala. Nije prikazan previše lep fudbal i na vrhunskom nivou, ali najvažnije je da se sabiraju bodovi i u pozitivnom elanu idemo u Janju naredno kolo da nastavimo ovu pozitivnu seriju rezultata.

Utakmica je imala i humanitarni karakter, od ulaznica su sredstva usmerena za lečenje troipogodišnje Prijedorčanke Milice Jeličić. Na tribinama Gradskog stadiona u Prijedoru okupilo se hiljadu ljubitelja fudbala.

-Hvala našim divnim navijačima i gledaocima koji su došli u velikom broju za naše prilike da nas bodre i pomognu nam da pobedimo, ali isto tako i što su se odazvali na klupski poziv da učestvuju u humanitarnoj akciji za lečenje male Milice. Ovu pobedu poklanjamo njima i maloj Milici kojoj želimo uspešan oporavak – rekao je na kraju Igor Janković, strateg Prijedorčana.

Sportski žurnal