Iako Republika Srpska ima svoj Ustav i Narodnu skupštinu, te je u stanju sama donositi zakone, protiv povrede svog ugleda i časti, podrivanja sigurnosti, sramoćenja pred svijetom itd. ministar i poslanik Dragan Mektić izgleda nije im toliko bitan, piše portal Poskok.info.

A nije da nije učinio malu štetu ovom entitetu. Naime spin o postojanju paravojnih terorističkih skupina nastao je upravo u njegovoj kancelariji. Iako je informacija demantovana u mnoštvu međunarodnih bezbjednosnih studija njegove laži o Republici Srpskoj i danas se navode kao nešto što je nepotrebno provjeravati, ističe se u tekstu.

U tekstu portala Poskok.info se navodi da te informacije štete Srpskoj na dnevnom nivou i odražavaju se na svakodnevni život građana, jer, kako se ističe, u Republici Srpskoj u kojoj “postoje teroristi” niko neće ulagati.

Mektić je najskuplja igračka u Srba koja je postala igračka sarajevskog NVO sektora. I ne, njegovo šarlatanstvo više nema veze s njegovim karakterom. Njegovo šarlatanstvo plaćaju i oni koji ne žive u Republici Srpskoj, naglašava se u tekstu portala Poskok.info.

Ekonomski slaba Republika Srpska možda je u interesu Sarajevo, ali nezadovoljan i siromašan građanin Republike Srpske itekako utiče i na život ljudi u FBiH. Kasa PDV-a se prelijeva. Radi se o sistemu spojenih posuda, navodi se u tekstu objavljenom na ovom portalu.

Sarajevo je na moment mislilo da profitira na Mektiću. Danas posljedice mektićizacije BiH politike plaćamo svi. Hrvatska je jako skupo platila Mesića. Mektić je BH Mesić. Šarlatan. Јako skup šarlatan, ističe se u tekstu.

Poskok.info naglašava da Republika Srpska treba donijeti sankcije za ovakve ljude u budućnosti.

Pokazati ostatku zemlje, onom u kojem vlada Režim, kako se odgovorna politika odnosi prema neodgovornom šarlatanstvu. Јer pitanje je dana kada će Mektić dobiti novi zadatak od Naručitelja, zaključuje se u tekstu portala Poskok.info.

Izvor: poskok.info