Htio da postane vojnik, ali nikada nije primljen u vojsku, selo je zabavljao pričama o ratnim filmovima, volio oružje i posjedovao ga u velikim količinama. Iza sebe ima policijski dosije i dva hapšenja, imao je i česte “tinejdžerske ispade”, a tragao je za zakopanim blagom. Ovo je ukratko profil Davora P. (35), četvorostrukog ubice iz Jabukovca koji je hladnokrvno ubio komšijsku porodicu Kazimirović i danima se ponašao kao da ništa nije učinio.

Da je “miran i povučen momak” kome je najveća želja bila da postane profesionalni vojnik mogao da izvršio ovako svirepi zločin šokirala je Jabukovac, pa ni Davorova porodica i poznanici nisu isprva mogli da povežu ovog momka sa zločinom.

Vojnička uniforma, fantomke i vojnička disciplina

Prema riječima mještana Jabukovca, ovaj auto-mehaničar je godinama unazad iskazivao želju da bude vojnik i da napreduje do najvišeg položaja. Upravo zboga se i prije nekoliko godina prijavio na konkurs za profesionalne vojnike, prošao nekoliko testova i onda pao jedan od ključnih.

– Komšija koji se dobro razumije u te ispite za profesionalnu vojsku kaže da je Davor pao na psihološkom testu. Onda se potpuno povukao u sebe – rekao je jedan od Davorovih komšija.

Iako nije bio dovoljno dobar na testu za profesionalne vojnike, četvorostruki ubica iz Jabukovca nastvio je da održava fizičku kondiciju i vježba, a svoje neostvarene snove nastavio je da sanja na društvenim mrežama gdje je često objavljivao fotografije u vojničkoj uniformi i sa oružjem.

Mještni su najprije bili u čudu da je Davor mogao da počini ovako nešto međutim, sada kažu “da ima logike” na osnovu njegovog ponašanja da je učinio ovako nešto.

Od ranije poznat policiji

Davor je svoj prvi susret sa policijom imao još davne 2003. godine kada je ukrao automobil od jednog mladića.

Naime, kako svjedoče mještani Jabukovca, jedan od mladih gastarbajtera parkirao je svoj auto u ataru sela što je Davor iskoristio kao priliku za otimanje vozila. Upao je na mjesto suvozača i uz prijetnju pištoljem natjerao vozača da automobil odveze do najbliže šume gdje ga je izbacio iz vozila i čak pucao u blizini mladićevih nogu.

Odatle se potpuno mirno dovezao do Negotina ne bi li impresionirao tadašnju djevojku automobilom koji vozi. Nakon toga je uhapšen.

Ipak, ni to mu nije pošlo za rukom, te je djevojka ubrzo prekinula njihovu vezu što je njega jako razljutilo pa je ukrao pištolj i automobil i pištoljem prijetio bivšoj djevojci i njenoj porodici. I poslije ovog ekcesa bio je uhapšen.

Tinejdžerski ispadi

Oni koji poznaju Davora umiju da kažu da je imao jako česte tinejdžerske ispade, te da se vrlo djetinjasto ponašao.

Jedan od ovih primjera je situacija u kojoj je tražio zakopano blago. Naime, Davor je nakon povratka sa vojnog roka čuo seosku priču o zakopanom blagu te je povjerovao u istu i danima tražio izgubljeno blago. Kako navode komšije, bio je opsjednut ovom potragom, i ćupom sa blagom, međutim, poslije nekog vremena je odustao i pronašao drugu zanimaciju.

Da je često imao ovakve “djetinjaste” momente potvrđuju i videi koje je objavljivao na društvenoj mreži Fejsbuk, a na kojima je prikazano kako se poput tinejdžera zabavlja sa prijateljima.

Vodio “tajan život”

Kako je u svom priznanju zločina naveo, pljačka je bila njegov način da pomogne navodnoj djevojci koja je bolovala od teške bolesti i za čije izlječenje je bilo neophodna velika količina para.

Međutim, niko od njegovih poznanika, pa ni rođaka nikada nije poznavao djevojku o kojoj Davor govori.

Čak ni na društvenim mrežama ne postoje informacije o njoj, već je u statusu veze istakao da je slobodan.

Hladnokrvno gledao vijesti o svom djelu

Kada je početkom avgusta otkriveno da je u Jabukovcu došlo do krvavog pira, Davor se potpuno normalno ponašao. Kako je za Blic rekao Davorov djed Radovan, njegov unuk “normalno ponašao kod kuće”, kao i da su svi zajedno gledali vijesti o pomenutom zločinu.

On je dodao i da je njegov unuk prethodnih dana popravljao motor u dvorištu, kao i da nije imao bilo kakve reakcije tokom istrage o kojoj je pričalo cijelo selo, kao ni kada ga je policija tražila.

– Te večeri kada se dogodilo ubistvo, helikopter je kružio iznad sela, nakon toga došla je i policija. Mi smo izašli ispred kuće i gledali smo kako lete helihopteri, vidjeli smo takođe i policiju, a Davor se sve vrijeme normalno ponašao. Mi nismo znali da je on ima ikakve veze sa tim – rekao je Radovan.

Davor je priznao daje izvršio četvorostruko ubistvo, ali da je, kako tvrdi namjeravao “samo” da opljačka porodicu Kazimirović. Prema njegovoj verziji priče o ubistvu, on je upao u kuću, probao da opljačka žene koje su bile unutra. Pobjegao, odlučio da se vrati da ih “zauvijek ućutka”, ubio ih, a potom i domaćina Raju koji se u tom trenutku vratio na imanje.

Poslije hladnokrvnog zločina zakopao je oružje i pravio se kao da se ništa nije desilo.

Srpskainfo