Hrvatski portali pišu o novom napadu na strane turiste u Dalmaciji, tokom kog su pretučeni Austrijanci, uz podsjećanje na niz nedavnih napada na turiste u Splitu i Zadru, te na srpske turističke radnike.

Grupu od petoro turista, od kojih je četvoro iz Austrije, a jedna hrvatska državljanka, brutalno je napalo obezbjeđenje poznatog noćnog kluba “Karpe diem bič” koji se nalazi na Paklenim ostrvima pored Hvara.

Austrijski državljanin /34/ stigao je sa prijateljima u noćni provod i na ulazu u klub rečeno im je da je od pola četiri ulaz slobodan.

Kada su pokušali uđu u navedeno vrijeme obezbjeđenje im je tražilo sve više i više novca, što je na kraju dovelo do žestokih batina, nakon kojih su austrijski državljani pobjegli na brod, a neki su završili kod doktora.

Prethodno je u Zadru napadnuta grupa turista iz Holandije, a jedan od napadača koristio je čak teleskopsku palicu.

Јedan od napadnutih je Holanđanin porijeklom iz BiH i uvjeren je da su i njih napali radnici obezbjeđenja.

Prethodno im je zaprijećeno da “pričaju tiše i idu kući”. Nakon verbalne prepirke, jedan od napadača je iz džepa izvukao teleskopsku palicu i krenuo na turiste, pa je došlo do fizičkog obračuna nakon kojeg je intervenisala policija.

U Splitu su nedavno brutalno napadnuti tamnoputi turisti iz Francuske. Huligani u crnim majicama turistima su vikali da su majmuni i trčali za njima.

Prolaznici su vidjeli “dečka crne boje kože kako sa društvom trči, a za njima desetak momaka u crnim majicama”.

Momci u crnim majicama skočili su na dva mlađa stranca crne boje kože i gađali ih flašama. Stigli su ih i udarali rukama, nogama, čime god su stigli, “isprebijali su ih na mrtvo ime”, naveli su svjedoci…

Hrvatski portali skreću pažnju da je veoma povećan broj incidenata u Dalmaciji ali i cijeloj Hrvatskoj prema licima druge nacionalnosti, druge boje kože ili drugog državljanstva.

SRNA/RTRS