U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje da će biti suvo, sunčano i veoma toplo vrijeme, uz najvišu dnevnu temeperaturu do 35 stepeni Celzijusa.

Ujutro će biti malo do umjereno oblačno u većini predjela, lokalno na sjeveroistoku i istoku sa pretežnom oblačnošću, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana u većini predjela biće suvo, sunčano i veoma toplo. Umjeren razvoj oblaka i nestabilnosti moguć je u centralnom planinskom pojasu i usloviće rjeđu pojavu pljuska i grmljavine, izvjesnije na istoku.

Duvaće slav vjetar promjenljivog smjera, u Hercegovini slaba bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 24 u planinama, u većini predjela od 28 do 33, na sjeveru i sjeveroistoku do 35 stepeni Celzijusa.

Temperatura vazduha izmjerena u 8 časova: Gacko i Sokolac 12, Čemerno 13, Han Pijesak 14, Nevesinje i Drvar 15, Sarajevo, Srebrenica, Foča i Mrkonjić Grad 16, Tuzla i Višegrad 17, Zvornik i Zenica 18, Banjaluka 19, Prijedor i Doboj 20, Bijeljina 21, Trebinje 22, Neum i Mostar 25 stepeni Celzijusa.

SRNA/RTRS