Tomo Kovač, general Policije Republike Srpske, komentarisao je u svom tekstu potpisivanje stranačkog sporazuma Dodik- Izetbegović-Čović i neuspjeli izbor kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Јa na TV Hepi rekoh – prevara Izetbegovića.

Za čudo, isječeni dio prenese Slobodna Bosna, pa poslije njih BN. Šta to izjavi Tomo Kovač, da se nije okrenuo protiv Dodika, te analize analitičara, to je stav Srbije, stare teorije zavjere…

Čekao sam jučerašnji dan da pojasnim Srbima u Republici Srpskoj kako izgleda prevara u režiji porodice Izetbegović.

Prije početka rata 1992. godine potpisa Alija Izetbegović Lisabonski sporazum u kom je bio okvir decentralizacije BiH mnogo manji nego Dejtonski. Mi se u MUP BiH bez sukoba podijelismo, ali Alija odusta od sporazuma i uplovi
Bosna u rat.

Danas Bakir odusta uz prevaru da je Dodik pristao na odricanje suvereniteta Republike Srpske i Dodik mu odgovori – nećeš imati državu.

Na prevaru uzćemo svoje. Na Alijinu prevaru Radovan odgovori, Alija ne vodi muslimanski narod u rat nestaćete.

Šta to nama juče izjavi Komšić? Da se ne igramo, jer ćemo završiti u Hagu ili pod zemljom. Јasan je bio zbog onog u šta smo krenuli 1992. godine i da će nas biti pod zemljom tridesetak hiljada.

Znači, Komšiću, predsjedniku svih građana BiH, ti ćeš opet po Sarajevu sa novim ćaćom Јukom Delalićem, kao što si radio 1992. ići na klanje Srba. Samo ti treba okvir NATO da Srbija ne može pomoći srpskom narodu.

Bravo, da nije tebe predsjednice, kako bih ja danas prozvao Šarovića i SDS, kakav je vaš stav na Komšićevu izjavu za 1992. SDS nam je tada bio na čelu pokreta.

Da li smo mi tada bili u krivu, morate mi odgovoriti u ime tadašnje odluke Skupštine srpskog naroda, za mene časne istorijske, koju je predvodio. SDS ja povedoh sa puškom cvijet srpske mladosti u odbranu i kroz nju u
smrt.

Danas imamo odluku Skupštine Republike Srpske, hoćete li odstupiti, jer od današnjeg dana svaki čas koji provodite u Savjetu ministara dajete legitimitet Komšićevom stavu o našem zločinačkom poduhvatu iz 1992. godine.

Naravno, vaš Bakir neće istjerati na čistač oko NATO-a, jer ostajete u tehmičkkom mandatu, dok Dodiku ne dođe glave.

Јa znam Šaroviću da tvoj želudac može sve da podnese.

Pogotovo kad ste progutali Mektićevu čestitku za izbor predsjednika SDS, kad vas nazva organizovanom mafijom. Kako se osjećate poslije toga? Pognuli ste glavu jer taj poturica ima moćne mentore.

Šaroviću, podigni glavu. Ima li te snage u SDS ili ćete se pretvoriti u ratno srpsko nacionalno vijeće na čelu sa Pejanovićem, Divjakom, Srebrovom i drugim izdajnicima.

RTRS