Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne, ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak.

Vjetar u Bosni slab, na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

 

 

 

Slično vrijeme očekuje se do kraja sedmice.

U petak, 29. avgusta, jutro sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana povećanjem oblačnosti, u višim planinskim dijelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu do 37 stepeni.

U subotu, 30. avgusta, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim dijelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Drugi dan vikenda, u nedjelju, 1. septembra, jutro će biti sunčano, uz malu oblačnost. Tokom dana, povećanje oblačnosti, može uslovljavati kratkotrajne pljuskove. Najviša dnevna temperatura biće od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

(Avaz)