U Prijedoru je večeras, u organizaciji Aktiva žena Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, održano “Veče domaće kuhinje”, kojem je prisustvovala i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.
Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a, rekla je da je došla da podrži kreativnost vrijednih ruku žena u okviru SNSD-a koje, kako je istakla, predstavljaju pokretačku snagu.

“Uvijek sam bila ponosna na ono što rade žene u okviru SNSD-a. U ovoj stranci se cijeni njihov rad. Svaki put kada je trebalo osmisliti neki događaj da nas drži na okupu i pokaže da smo najjači kada smo zajedno, takve inicijative uvijek su poticale od naše ženske organizacije”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je ovo prilika da se pokaže šta je tradicionalno i dobro na našim trpezama.

“Ovo je prilika da pokažemo da smo dobri domaćini, dobri organizatori, da želimo da budemo korisni društvu i pošaljemo poruku našeg jedinstva”, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik prijedorskog Aktiva žena SNSD-a Gorana Bosančić rekla je da je na 25 štandova u LJetnoj bašti izložena bogata gastro-ponuda koju su pripremile članice mjesnih Aktiva.

“Ovo je događaj koji organizujemo svake godine, a kreativnost, ukus pripremljenih delicija, kao i maštovitost uređenih štandova ocjenjivaće žiri i nagraditi skromnim nagradama”, navela je Bosančićeva.

Osim u ukusnoj hrani, prisutni su mogli da uživaju i u kulturnom programu.