Pred fudbalerima Rudar Prijedora je drugo gostovanje u jesenjem dijelu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, nakon Istočnog Sarajeva izabranici trenera Igora Jankovića idu na noge Podrinju u Janju. Meč je na programu u subotu, 31. avgusta s početkom u 17.00 časova.

-Što se tiče same utakmice u Janji ekipa Podrinja je domaćinska prava ekipa. Znamo i u načelu prednosti i mane, skautirali smo protivnika i idemo u Janju da se nadigravamo. Želimo kući da se vratimo s cijelim plijenom. Poštujemo rivala, ali mi smo Rudar Prijedor i idemo na pobjedu. Atmosfera u ekipi je odlična, ambijent sjajan i očekujemo dobar rezultat, tri boda. Raduje nas činjenica da u prve tri utakmice još uvijek nismo primili gol. Iz utakmice u utakmicu ćemo da rastemo i na tome gradimo naš optimizam uoči Podrinja – rekao je ofanzivac Rudar Prijedora Mihajlo Savanović.

Povratnik u zeleno-crni tabor “rudara” sa Sane Ognjen Jaćimović je takođe optimističan:

-Očekujemo tešku utakmicu protiv Podrinja. To je veoma čvrsta ekipa koja igra agresivan fudbal, ima određen kvalitet i nekoliko pojedinaca koji svakom protivniku mogu da naprave problem, ali ako budemo pravi, naš uspjeh neće izostati. Pred nas je postavljen jasan cilj, povratak Rudar Prijedora u Premijer ligu BiH gdje nam je i mjesto i nadamo se da ćemo iz Janje doći sa nova tri boda i da ćemo poslije ove utakmice preuzeti prvo mjesto na tabeli i tu ostati do kraja. Imamo mali pritisak, ali se dobro nosimo s njim.

prijedor24h