I danas će u Srpskoj tokom dana biti sunčano uz malu dnevnu oblačnost, veoma toplo, a na sjeveru vruće i  sparno.

Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od 26 stepeni na planinama, a u većini predjela od 29 do 34, na sjeveroistoku do 36 stepeni, podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS.

Kasnije popodne, uz umjeren razvoj oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim krajevima, moguća je kratkotrajna kiša ili rjeđi pljusak.

ponedjeljak dolazi do postepene promjene vremenskih prilika, uz približavanje frontalne zone sa zapada. Ujutro će biti pretežno vedro, a tokom dana promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Poslijepodne dolazi do povećanja oblačnosti sa zapada, što će usloviti  mjestimičnu kišu i pokoji pljusak na jugozapadu, a do večeri i tokom noći kiše s grmljavinom biće u većini krajeva.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 25 stepeni na planinama, a u većini predjela od 27 do 32, na sjeveroistoku i jugu do 34 stepena.

U utorak ujutru promjenjivo oblačno i suvo, a prijepodne će novo jače naoblačenje sa zapada usloviti u zapadnim, jugozapadnim i sjeverozapadnim predjelima kišu, grmljavinu i pljuskove. Uz liniju fronta će postojati uslovi za lokalne nepogode i pojačan vjetar, te lokalno i obilnije padavine. Tokom dana će se zona padavina širiti na ostale krajeve.

Najviša dnevna temperatura će tokom dana na istoku i jugu biti od 20 do 25 stepeni, prema večeri u padu do 17 stepeni.

U srijedu, tokom dana, biće promjenjivo oblačno uz kraće sunčane intervale, a na krajnjem sjeveru pretežno oblačno. Popodne u planinama na jugozapadu moguća je kratkotrajna kiša ili rjeđi pljusak. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 26, a na  sjeveroistoku i jugu do 30 stepeni.

Srpskainfo