Predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije /SP/ Slobodan Protić smatra da je vrijeme za srpsku sabornost, a ne za ratove koje u svojim izjavama pominje ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

– Prošlo je vrijeme ratova. Oni mogu da budu samo politički, a i njih treba izbjegavati kad god je to moguće zbog interesa građana – izjavio je Protić za Srnu.

Prema njegovom mišljenju, neformiranje Savjeta ministara klasičan je primjer neodgovornosti i političke pakosti koja ne donosi ništa, a svojstvena je, kako kaže, nedoraslim političarima balkanskog tipa.

– Republika Srpska ne može biti zarobljenik takve politike i mora reagovati i štititi svoje interese u BiH. Milorad Dodik je samo locirao problem i ispravno ga usmjerava na jedino adekvatno mjesto – prema Narodnoj skupštini Republike Srpske kao najvišem predstavničkom tijelu našeg naroda i instituciji u kojoj se definišu ključna nacionalna pitanja i odgovori na izazove vremena – pojasnio je Protić.

On je naglasio da je Dodik izabran od naroda Republike Srpske da ga predstavlja i da štiti interese Srpske, istakvaši da on to dobro i radi.

SRNA/RTRS