U kancelariju Fudbalskog saveza Republike Srpske upućeno je šest potpisa članova Izvršnog odbora sa zahtjevom da se održi vanredna sjednica ovog tijela.

Zahtjev za su uputila dva potpredsjednika FS RS Dušan Marković (Bijeljina) i Milorad O. Lale (Istočno Sarajevo), te članovi Dragan Aranđić (Šamac), Mladen Kršić (Doboj), Vico Zeljković (Banjaluka) i Mirko Milošević (Zvornik).

Na „drugoj strani“ su sadašnji predsjednik Mile Kovačević (Gradiška), Dragan Banjac (Kozarska Dubica), Branko Dakić (Novi Grad) i Rodoljub Oljača (Gradiška), dok je Rade Vasiljević (Foča) ranije podneo ostavku na mesto člana Izvršnog odbora, jer je bio nezadovoljan odlukom o skraćenju Prve lige RS koje će za posledicu imati sunovrat ili gašenje još nekoliko klubova.

Pomenutih šest članova je ranije zatražilo vanredno zasjedanje, jer je predsednik FS RS Mile Kovačević otkazao redovni sastanak, ali je Kovačević od njih zatražio da svoj Zahtjev potpišu, pošto je prethodni bio upućen putem elektronske pošte. Sada su u FS RS stigli svi potpisi.

Foto: screenshot

O nezadovoljstvu samih fudbalskih radnika stanjem u Fudbalskom savezu Republike Srpske dovoljno govori činjenica da su 43 delegata Skupštine potpisali zahtev za vanredno zasjedanje na kojem bi trebalo da se raspravlja samo o jednoj tački – smjeni predsednika Mileta Kovačevića.

Taj zahtjev upućen je protekle sedmice i vanredna Skupština bi trebalo da bude održana u roku od mjesec dana.

Sadašnji čelnici Fudbalskog saveza RS su zbog saznanja da je pokrenuta inicijativa za vanrednu Skupštinu o tome obavijestili FS BiH čije je rukovodstvo reagovalo prijetnjama da će mjesta u Republici Srpskoj ostati bez izgradnje vještačkih terena iz programa FIFA i UEFA.

Uz to stigle su i tvrdnje da se ne može raspravljati o smjeni rukovodstva, iako Statut Fudbalskog saveza RS kaže drugačije.

Srpskainfo