Darko Nestorović trener velikog broja klubova u Republici Srpskoj i nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH doputovao je u Kuvajt i preuzeo je brigu o jednom od najpoznatijih tamošnjih klubova Al Arabiju. Popularni Nestor potpisao je dogodišnji ugovor sa Arapima uz pogodne finansijske uslove, te će pokušati da podigne takmičarski klub kojem baš sve ne ide po planu u ovoj sezoni.

Nestorovića su na aerodromu u Kuvajt sitiju dočekali predsednik i ditektor kluba, poželeli mu srećan dolazak i upoznali ga sa daljim planovima i povlačenjem poteza u interesu Al Arabija. Nestorović je i pre dve godine bio u ovom klubu, ostavio je dubok trag, osvojio Liga kup Kuvajta posle više od decenije ipo sa Al Arabijem, što je bila preporuka Kuvajćanima da ga ponovo angažuju.

-Zaista sam imao srdačnu dobrodošlicu na aerodromu, a čim sam se smestio u hotel upoznao sam i igrače, a imao sam i sastanak sa čelnicima kluba. Mogu da kažem da mi je drago što sam ponovo na mestu uspeha i nastojaću da opravdam ukazano poverenje, tačnije vratim Al Arabi na mesto koje mu i pripada, a to je vrh tabele – istakao je Darko Nestorović, dodavši da se u Kuvajt sitiju oseća kao starosedelac s obzirom da je 2017. godinu proveo u ovom gradu.

Pre Al Arabija Nestorović je radio u premijerligašu Zvijezdi-09 iz Etno sela Stanišići s kojom je napravio čudo i od davljenika stvorio pobedničku ekipu, a još ljubitelji fudbala pamte seriju od pet uzastopnih pobeda koje su bile presudne u borbi za opstanak prošle sezone.

Sportski žurnal