Sportska dvorana “Mladost” odnedavno ima novo rukovodstvo. Direktor Duško Rajilić istrajan je u tome da ova ustanova ostane dosljedna svojoj namjeni, razvoju sporta grada Prijedora. On se susreo sa svojim prvim zadacima kada je u pitanju poslovanje ove javne ustanove i utvrdio nove termine treniranja za sve korisnike dvorane.

– Kad sam uspostavljao te termine, prednost sam dao klubovima koji se takmiče u Premijer ligi i Prvoj ligi Republike Srpske kao što su rukometašice “Mire”, rukometaši Prijedora i košarkaši Prijedora. Nažalost, odbojkašima Prijedora i košarkšima kluba “Hanters” nisam mogao da dam dovoljno termina koliko to oni zaslužuju svojim radom, ali treba shvatiti da su kapaciteti Sportske dvorane “Mladosr” ipak ograničeni- rekao je Railić.

Pored sportista, kapacitete dvorane koriste i učenici četiri prijedorske srednje škole za izvođenje fizičkog vaspitanja u zimskom periodu. Cilj je da se poboljšaju uslovi u kojima se sprovodi nastava, u interesu sporta i samih učenika. Railić dodaje da se mnogo više može postići uz domaćinsko poslovanje i saradnju.

-Ja se nadam da će Sportska dvorana “Mladost” pružiti podršku za afirmaciju sporta u gradu Prijedoru, misleći tu na naš najbolji sport, na školski sport, jer mi smo domaćini mnogih takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara- kaže Railić.

U preostalim terminima, prostor dvorane “Mladost’’ mogu koristiti rekreativci, folklorna i kultumo- umjetnička društva i svi oni koji su zainteresovani za usluge i kapacitete koje dvorana pruža.

V.G./Kozarski