Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor za još mjesec dana Nenadu Suziću (69), bivšem ministru prosvjete RS, koji je uhapšen zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu.

O slučaju Suzić portal Srpskainfo je ekskluzivno pisao još u junu ove godine kada je bivši ministar prosvjete RS uhapšen zbog zlostavljanja trinaestogodišnje učenice.

Nakon što je pred više stručnjaka ispričala šta se događalo u porodičnoj kući osumnjičenog, nadležni su potvrdili da trinaestogodišnja učenica osnovne škole govori istinu, nakon čega je Suzić i uhapšen.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije tek dan nakon hapšenja osumnjičenog saopšteno je da je zbog krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina uhapšen osumnjičeni N. S.

Suziću je na teret stavljen jedan od najtežih oblika krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina za koje se izriče minimalna kazna od osam godina robije.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije škole koju pohađa djevojčica.

– Prema prvim informacijama, bivši ministar u osumnjičen je da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju djevojčicu – objasnio je ranije izvor iz istrage.

Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor je otkrio da je izjava djevojčice istinita, te da nema sumnje u njenu vjerodostojnost.

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne djevojčice.

– Osumnjičeni je skriven od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne sijme pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna – navodio je izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju djevojčice.

Uhapšeni Nenad Suzić ministar prosvjete u Vladi RS bio je u periodu od 1998. do 2001. godine. Na banjalučkom univerzitetu radi kao profesor, ali je u međuvremenu suspendovan nakon hapšenja.

Srpskainfo