Carinici su na administrativnom prelazu Merdare, između centralne Srbije i Kosmeta, zadržali automobil “porše karera” koji nije bio registrovan, niti prijavljen, saopšteno je danas iz Uprava carina Srbije.

Vrijednost automobila njemačkih registarskih oznaka procijenjena je na oko 12 miliona dinara /101.000 evra/, zadržan je prilikom ulaska u centralnu Srbiju, a, prema odluci Prekršajnog suda, oduzet je od vozača albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Njemačkoj.

– Pregledom saobraćajne dozvole utvrđeno je da `porše` nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio – navode iz Uprava carina.

Na pitanje carinika zašto nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da je riječ o automobilu njegovog sina za koji nije znao da nije registrovan, kao ni da je u tom slučaju trebalo da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku odlučio da vozača kazni novčanom kaznom od 100.000 dinara /oko 843 evra/ i zaštitnom mjerom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Luksuzni automobil bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina Srbije.

SRNA/RTRS