Rasim Demirović (55), kojeg su prekjuče u Bihaću uhapsili pripadnici Federalne uprave policije, platio je 100.000 evra za ubistvo brata Bajana i njegovog sina Nevresa.

Uhapšenom Rasimu Demiroviću stavlja se na teret krivično djelo podstrekivanje na ubistvo, a kako saznaje Avaz, motiv je koristoljublje.

Za likvidaciju brata Rasim je angažovao mafiju s područja Hercegovačko–neretvanskog kantona. Iz Federalne uprave policije saopšteno je da su ubice trebale napraviti invalidom Bajanovog sina Nevresa, mada je, kako je objasnio izvor iz istrage, tražena i njegova likvidacija.

Braća Demirović u Bihaću su poznata po velikom biznisu s otkupom sekundarnih sirovina. Među petoricom braće najimućniji je upravo Bajan, koji posjeduje nekoliko kuća i skupocjenih automobila.

Rasim je zbog toga bio ljubomoran na Bajana, zbog čega su godinama bili u sukobu.

U slučaj su se umiješali istražioci Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji su o svemu obavijestili Federalnu upravu policije. Istražitelji FUP presreli su razgovore Demirovića i hercegovačke mafije te osujetili pakleni plan 55-godišnjaka.

Rasim Demirović će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Pretresi

Nakon hapšenja Rasima Demirovića, završeni su pretresi stambenih objekata i vozila na dvije lokacije na području Bihaća koje koristi.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom suda, a radi se o 10 mobilnih telefona s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji i drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje krivičnog djela.

Srpskainfo