Načelnik Policijske uprave /PU/ Prijedor Sretoja Vujanović rekao je danas da na području koje pokriva ova uprava nije bilo incidentnih situacija kada je riječ o saradnji medija i policije i da je dosadašnja saradnja bila uspješna.


“Danas smo održali radni sastanak sa predstavnicima medijskih kuća koje poslovno djeluju u Prijedoru i srađaju sa prijedorskom PU. Tom prilikom htjeli smo da damo poseban doprinos nastavku dobre saradnje PU Prijedor i medija”, rekao je Vujanović novinarima u Prijedoru.

On je dodao da je današnji sastanak iskorišten da se još jednom podsjeti i na obaveze policijskih službenika prema predstavnicima medija, kao i na obaveze medija prema policijskim službenicima na mjestu kritičnih događaja koji su od interesa za javnost.

“Moram napomenuti da smo zajedno sa policijskim službenicima, a posebno sa rukovodnim radnicima, održali radne sastanke s ciljem podsjećanja na obaveze koje proizlaze iz OEBS-ovih smjernica za policiju u ophođenju sa medijima i smjernica za medije u ophođenju sa policijom”, naglasio je Vujanović.

Sastanku su prisustvovali načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović, portparol PU Prijedor Vesna Pačariz i novinari više redakcija koji izvještavaju s područja koje pokriva ova uprava.