Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova počeo je sa štrajkom glađu u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Grahovac je štrajk glađu počeo nezadovoljan odlukama Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu koji ga je nedavno smestio u pritvor, jer se nije odazivao na sudske pozive.

Pritvorenik je pregledan od strane zatvoskog ljekara, nakon čega je pokrenut odgovarajući tretman.

Pripadnici Sudske policije RS uhapsili su prije dva dana Iliju Grahovca, po naredbi Osnovnog suda Mrkonjić Grad, pošto se nije odazivao na ročišta u sudu.

– Plašim se za njegovo zdravlje, a ne želi da se pojavi kod sudije za koga smatra da ga je, mimo prava i pravde, smjestio u pritvor – rekao je za “Novosti” njegov advokat Dušan Tomić.

On je dodao da njegov klijent po cijenu života, a ne slobode, neće da se pojavi kod tog sudije.

– Za njega smatra da ga maltretira, na razne načine, skoro godinu dana od kada traje suđenje za nanošenje navodne lake tjelesne povrede mještaninu, koji mu je nožem rasporio kravu. Sudska odluka je nevjerovatna, sud mu je odredio najtežu mjeru pritvor, mada postoje druge, blaže mjere, kako bi se obezbijedilo prisustvo optuženog ili bilo koga drugog na sudu – istakao je Tomić.

Izvor blizak pravosuđu objasnio je da se Grahovac nije odazvao na sudske pozive povom suđenja za nanošenje tjelesnih povreda mladiću iz Mrkonjić Grada.

Zmaj od Šipova je zbog pomenutog napada uhapšen u aprilu prošle godine.

Srpskainfo