Sjajna Srbija igraće u finalu prvenstva Evrope u Ankari. Izabranice Zorana Terzića su savladale Italiju 3:1, u finalu prije finala, poslije mnogo bolje igre. Igrala je Srbija poletno, motivisano i iznad svega odlučno u namjeri da stigne do četvrtog finala u istoriji Evropskog prvenstva.

Selektor Zoran Terzić je bio zadovoljan.

– Zaista moramo da budemo zadovoljni kako je sve funkcionisalo. Pogotovo spremljena taktika na njihov prvi napad. Ne pamtim da smo ovako zaustavili Italiju kad ima dobar prijem. Danas smo uspjeli da im smanjimo prvi napad na pristojan procenat. Čestitke djevojkama. Ostala nam je još jedna utakmica i da se vratimo sa zlatom – istakao je Terzić.

Ponovo je najefikasnija bila Tijana Bošković sa 22 poena.

– Čestitke djevojkama, presrećna sam. Znale smo da će biti teško, kao u finalu Svjetskog prvenstva, mada je Italija tada pružila jači otpor. Spremićemo se za sutra i možemo još  bolje i nadamo se zlatu – rekla je ona.

Maja Ognjenović je vodila tim do trijumfa.

– Izuzetno naporna utakmica jer su sa Italijom uvijek takvi mečevi. Očigledno da danas nisu na našem nivou, pravile su greške i njihova igra nije mogla da parira našoj. Stvarno smo dobro igrali, bilo je kvalitetnih napada, uz dobar prijem. Imala sam osjećaj da nas ne mogu dobiti i bila sigurna u uspjeh – istakla je Maja Ognjenović.

Mina Popović je bila odlična u ključnim momentima.

– Ušle smo spremne i pokazale karakter ove reprezentacije. Djeluje lako ali nije bilo; morali smo se dobro potruditi da bi izborili finale. Sad nam slijedi borba za odbranu titule – istakla je ona.

Srpskainfo