Fudbaleri Rudar Prijedora lakše su, nego što se očekivalo, savladali Kozaru iz Gradiške u derbiju 5. kola Prve lige Republike Srpske.

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 300. Sudija: Darko Vukojević (Doboj). Strijelci: 1:0 Jaćimović (4), 2:0 Burazor (27), 3:0 Kalesić (29). Žuti kartoni: Burazor, Maksimović (Rudar Prijedor), Milić, Popović, Novaković (Kozara).

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Matović, Milović, Pekija, Savanović, Burazor, Kalesić (od 75. Šikanjić), Jaćimović, Pavlović (od 61. Malbašić), Zekanović, Maksimović (od 71. Arežina). Trener: Igor Janković.

KOZARA: Modić, Bubić, Raspudić, Lolić (od 77. Kukić), Glišić, Jandrić (od 46. Petković), Milić (od 38. Popović), Novaković, Kukavica, Gavrić, Batar. Trener: Nedžad Žerić.

Fudbaleri Rudar Prijedora lakše su, nego što se očekivalo, savladali Kozaru iz Gradiške u derbiju 5. kola Prve lige Republike Srpske. Bio je ovo duel zanimljiv jer su se sastali stari sportski rivali i prijatelji, ali i ekipe koje su ljetos zamijenile trener – Igor Janković je stigao u Prijedor iz Gradiške, dok je Nedžad Žerić sa klupe Rudar Priejdora preuzeo kormilo Kozare.

Sva tri pogotka postignuta su u prvih 45 minuta kada je i odlučen pobjednik. Već u četvrtom minutu Ognjen Jaćimović je zatresao mrežu srđana Modića i otvorio put ka pobjedi. Igrao se 27. minut kada je za domaćina dosuđen penal zbog igranja rukom jednog defanzivca Kozare u svom šesnaestercu. Sa bele tačke je šutirao Bojan Burazor, golman Modić mu je odbranio šut, ali se lopta ponovo odbila do njega za 2:0. Dva minuta kasnije Dino Kalesić je, ispostavilo se kasnije, postavio konačan rezultat.

U drugom poluvremenu je viđena prava uspavanka na terenu, domaćin zadovoljan visokim vođstvom smanjio je gas i čuvao se za subotnji derbi protiv Krupe koju dočekuje na Gradskom stadionu, dok je Kozara delovala nekako uspavano i nezainteresovano da ugrozi gol domaćina. Zanimljivo je da je Rudar Prijedor jedini prvoligaš koji još uvijek nije primio gol, čuvar mreže Mirza Hamzabegović je sačuvao svoju mrežu u startnih 450 minuta prvenstva.

prijedor24h