ПРИЈЕДОР, 8. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Чланови Удружења "Козарачки витезови Русаг" прикључили су се данас многобројним удружењима, предузећима и појединцима који прикупљају хуманитарну помоћ за лијечење трогодишње Милице Јеличић, која је обољела од карцинома.

Članovi Udruženja “Kozarački vitezovi Rusag” priključili su se danas mnogobrojnim udruženjima, preduzećima i pojedincima koji prikupljaju humanitarnu pomoć za liječenje trogodišnje Milice Jeličić, koja je oboljela od karcinoma.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Vitezovi Rusaga su na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru organizovali radionicu “Viteški dani humanosti” tokom koje su animirali Prijedorčane da ubace svoje novčane priloge u kutiju za prikupljanje pomoći za malu Milicu.

Članovi “Rusaga” su na trgu prezentovali dio viteške opreme, te se igrali sa mališanima.

Predsjednik Udruženja Mladen Ćikić izjavio je da im je želja bila da pred Prijedorčanima predstave svoj rad, a novcem koji prikupe pokažu roditeljima djevojčice da nisu sami.

– Kad smo osnivali udruženje naveli smo da će okosnica našeg rada biti i humanitarne akcije, odnosno pomaganje onima kojima je potreba pomoć. To je bila jedna od odlika vitezova u prošlosti, a nije strano ni za naše udruženje – rekao je Ćikić.

On je istakao da su mnogobrojni Prijedorčani uključeni u ovu akciju, što pokazuje da svi imaju nešto viteško u sebi i nada se da će se zajedno izboriti da ova trogodišnjakinja prebrodi tešku bolest.

Sličnu radionicu vitezovi Rusaga su imali sinoć u Novom Gradu, a slijede radionice u Kostajnici, Kozarskoj Dubici, te Gradišci 20. septembra.

Foto: Srna

Trogodišnjoj Milici Jeličić iz Ljeskara kod Prijedora u decembru prošle godine dijagnostifikovan je tumor kičmene moždine. Nakon jednog ciklusa terapije primljene u Beogradu vraćena je u Banjaluku, gdje joj se zdravstveno stanje stabilizovalo. Međutim, nedavnom kontrolom ustanovljeno je da je tumor metastazirao na kosti.

Milica je do sada primila pet hemoterapija i trenutno se nalazi u Prijedoru, a uskoro će ponovo u Beograd na kontrolne nalaze od kojih zavisi da li se hemoterapija nastavlja ili kreće priprema za transplantaciju koštane srži.

Za njeno liječenje u Đenovi neophodno je 200.000 evra, a sredstva se već oko mjesec dana prikupljaju u Prijedoru i okolini. Aktivan je i humanitarni broj 1434.

SRNA/Srpskainfo