Osam osoba, od kojih jedno dijete, povrijeđeno je kada je kod Praga u petak voz naletio na šleper srpske kompanije Vijator.

Češke spasilačke službe su saopštile da su svi povrijeđeni zbrinuti u praškoj bolnici i da je riječ o lakšim povredama.

Kako prenosi RTS, kamion se nalazio između dvije spuštene rampe i stajao je na pruzi između četiri i pet minuta, ispričao je jedan od očevidaca.

Drugi svjedok nesreće ispričao je medijima da je kamion stupio na pružni prelaz dok su rampe bile podignute, ali da je svjetlosna signalizacija koja najavljuje dolazak voza radila i da su zatim rampe ponovo spuštene kako bi voz prošao, zarobivši kamion na pruzi.

– Prema informacijama koje imamo, vozač šlepera nije poštovao svjetlosnu signalizaciju i zvučne signale – rekla je portparolka policije Eva Kropačova.

Češki mediji prenose da je vozač podvrgnut alko-testu i da je nalaz negativan. U akciji spasavanja je, pored ekipa hitne pomoći, učestvovao i helikopter.

Na kamionu je bila oznaka ‘L’, kojom se označavaju vozila za obuku, ali nije poznato zašto je to vozilo bilo tako obilježeno. Češki mediji prenose da je kamion prevozio alat. Procijenjena šteta iznosi oko 800.000 evra.

(Radio Sarajevo)