Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, selektoru Zoranu Terziću i stručnom timu osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i odbranu titule evropskih pravaka.

Dodik je naglasio da su odbojkašice Srbije sjajnom igrom ispisale još jednu zlatnu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Želim vam da i ubuduće nižete uspjehe i na najbolji način promovišete Srbiju i Republiku Srpsku. Hvala vam što smo uživali u vašoj sjajnoj igri u kojoj ste pokazali grčevitu borbu za odbranu evropske titule – istakao je Dodik.

On je naglasio da su odbojkašice Srbije dokaz da veliki uspjesi dolaze uz velika lična odricanja i maksimalan angažman.

– Po ko zna koji put pokazale ste svoju superiornost na terenu, a sve nas u Srpskoj i Srbiji učinile srećnim i ponosnim. Želim vam da i ubuduće nižete pobjedu za pobjedom, kao i mnogo ličnog i profesionalnog uspjeha – naglašava se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH čestitao je i odbojkašici Srbije Tijani Bošković, koja je rodom iz Bileće, na priznanju za najkorisniju igračicu Evropskog prvenstva.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu u pet setova savladala selekciju Turske.

SRNA/RTRS