Dva tviter “mudrovanja” Reufa Bajrovića, sive eminencije Željka Komšića, ogolila su sve. Možda i činjenicu zašto je propao avgustovski Sporazum Dodik/Čović/Izetbegović, te zašto je BiH i dalje bez Savjeta ministara.

U prvom tvitovanju, idejni tvorac, uz Emira Suljagića, tzv.građanske inicijative “Koalicije prvi mart” Reuf Bajrović, kaže da “njihova stvar” nikada bolje nije stajala. Prije svega zbog Komšićevog izbora, zatim SDA zrelosti, reformisane Islamske zajednice, ideološkog i ekonomskog sloma osovine Dodik/Čović i konačno, legitimacije građanske ideje.

I gotovo da je u pravu, jer Komšić je učinio sve da ne bude izabran kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara. SDA je popustila pod snažnim pritiskom istih snaga, koje stoje iza Bajrovića, a ekonomske i ideološke napade na pomenuti dvojac nije teško nabrojati. Da li je doživljen slom, o tome bi se dalo razgovarati. Brojnim akcijama, naročito NVO sektora, učinjeno je mnogo da pojedini u Republici Srpskoj zaborave da princip graćanske države znači princip “jedan čovjek/jedan glas”, a to nas vraća na razloge za početak građanskog rata u BiH.

A onda nastavlja sa planom do narednih opštih izbora. Aktivirati MAP. Ko će ga aktivirati i ko će od srpskih političara pokucati na vrata NATO? I da li je to povezano sa neformiranjem Savjeta ministara?

OTETI, kaže Bajrović, OTETI CIK , Ustavni sud, SIPU, VSTS . OTETI!!! Zato ,valjda, toliko dugo i orkestrirano traju napadi na CIK ili VSTS. Ustavni sud je pod kontrolom, kao i SIPA. Ne treba da otimaš Bajroviću.

I konačno, a nimalo slučajno, za federalnu javnost važno. Privatizovati Telekom i ostale monopoliste, te ugasiti rudnike ili GRAS , u kojima se baš slučajno štrajkuje već odavno.

Biografija Reufa Bajrovića nije nimalo naivna. NDI je njegova privatna organizacija, koja je okrenula leđa Zlatku Lagumdžiji i stvorila Demokratsku frontu Željka Komšića. Glavni finansijer NDI je organizacija NED. Novcem ove organizacije za jugoističnu Evropu raspolaže Ivana Cvetković, inače Bajrovićeva supruga. I jedni i drugi se kite američkim navodnim uticajem, iako za njih u Stejt departmentu niko nije čuo. I za kraj, kad pregledate stranice brojnih NVO u Srpskoj, pogledajte i finansijere na kraju. Po pravilu je tu NED.

RTRS