Šef Kluba SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Staša Košarac istakao je da SNSD posebno ne interesuje to što lider SDA, Bakir Izetbegović šalje različite poruke u javnost, ali isto tako kaže, politički su jako oprezni.

Košarac je komentarišući izjavu Izetbegovića gdje je gostujući na N1 rekao da ono što piše u svetoj knjizi, to je za njega zakon iznad svih zakona, te da će se u politici ponašati na takav način, kao musliman, naveo da je lider SDA spreman da negira značaj Republike Srpske i njen ustavni kapacitet.

– Mi tu vodimo vrlo odgovornu politiku s ciljem da zaštitimo, prije svega, Republiku Srpsku i njene građane – rekao je Košarac.

Istakao je da je SNSD jaka, organizovana politička struktura koja vodi odgovornu politiku na jedan vrlo transparentan način.

– Rekao bih da je naše isključivo političko kretanje na koordinatama Ustava i Zakona i na najdemokratskiji način s obzirom na činjenicu da želimo da artikulišemo sve potrebe i interese građana Srpske kroz naše politike – naveo je Košarac.

Dodao je da je Izetbegović ima pravo na svoje mišljenje, i da je SNSD itekako upoznat sa svim politikama porodice Izetbegović.

– Nas to ne zabrinjava. Naša politika nije politika dodvoravanja Izetbegoviću. Naša politika je jaka i organizovana Srpska i rekao bih, obezbjeđenje političkih mehanizama koji će srpski narod i građane Srpske upravo sačuvati od politike Izetbegovića – naveo je Košarac.

Naglasio je da je komentar Izetbegovića kako da želi da disciplinuje SNSD propao projekat.

– Mi nemamo nikakvu potrebu da imamo identične politike kao Izetbegović, niti ćemo ih imati – zaključio je Košarac.

RTRS