Ako mislite da vas partner vara zato što ste se ugojile ili zato što je upoznao neku ljepšu i atraktivniju ženu od vas, varate se

Ako mislite da vas partner vara zato što ste se ugojile ili zato što je upoznao neku lepšu i atraktivniju ženu od vas, najverovatnije niste u pravu.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih se vaš muškarac upušta u preljubu

Neiskustvo u dugim vezama

Muškarci koji imaju veoma malo iskustva u dugim vezama i koji ne shvataju kakve posledice preljuba može imati na njihov odnos sa partnerkom, najčešće su skloni “švrljanju”.  Nezrelo misle da njihova avantura neće povrediti voljenu osobu, pa se zato bez mnogo razmišljanja upuštaju u seks sa drugim ženama.

LJubav, Veze

Foto: Pixabay.com

Nesigurnost

Sigurno se i vama desilo da se osećate nesigurno, pa potvrdu sopstvene lepote tražite u flertu sa drugim muuškarcima. Muškarci, pak, iz istih razoga odlaze korak dalje i flert pretveraju u seks. Ako se osećaju previše mladim (u slučaju kad su u vezi sa starijom partnerkom) ili previše starim (kriza srednjih godina), pokušaće da se oslobode ovih emocija tako što se upustiti u avanturu s osobom za koju vide da su joj privlačni.

Kad je ljubavi kraj

U ovom slučaju postoje dva scenarija. Prvi scenario je kada na ovaj način žele da ubrzaju raskid, a čineći nešto “neoprostivo”, nešto preko čega njihova partnerka sigurno neće preći, svoju nameru i ostvaruju. Drugi slučaj jeste kad žele da raskinu, ali ne i da budu sami. Zato čekaju da se pojavi nova žena u njihovom životu, upuste se u seks s njom (kako bi bili sigurni da privlačnost zaista postoiji), pa tek onda stavljaju tačku na prethodnu romansu.

Ne prave razliku između zaljubljenosti i ljubavi

Kad je reč o dugim vezama, značajan broj muškaraca” brka” zaljubljenost sa ljubavlju. Očekuju da će romanasa i zanos koji su osećali na početku veze trajati zauvek. Za njih posvećenost nekome ide ruku pod ruku sa tim osećajem fasciniranosti. Kad zaljubljenost nestane, misle da tu prestaje i vernost. Ima i onih koji veruju da će na ovaj način poboljšati odnos sa partnerkom, da će preljubom rasplamsati strasti.

Nezasiti seksualni apetiti

seks poze, voljenje ljubavi, zena gore, strast, ljubav

Foto: Shutterstock

Ima muškaraca koji su jednostavno nezasiti kad je seks u pitanju. Žele svakog dana, i po nekoliko puta dnevno da budu zadovoljeni. Obično se radi i o potrebi da im se partnerka divi na ovaj način. Onog trenutka kada ona prestane da pokazuje interesovanje za njega u seskualnom smislu, traže novu osobu koja će ih doživljavati kao “boga seksa”.

Ljutnja i osveta

Ovo je razlog zbog kojeg se i pripadnice nežnijeg pola upuštaju u prevaru. U strastvenim vezama, koje nisu zasnovane na iskrenosti, kada su i sami prevareni, uzvraćaju istom merom.

(Telegraf.rs)