Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da jedino SDS nema problem sa SDA.

On je naglasio da SNSD nikada nije dogovorio koalicioni nastup sa SDA, te da su Mirko Šarović i struktura sadašnjeg Savjeta ministara izbor SDA iz 2014. godine.

– Činjenica je da ta veza do dana današnjeg nije prestala i da jedino SDS nema problem sa SDA – rekao je Košarac novinarima, komentarišući Šarovićevu izjavu “da je SNSD u koaliciji sa SDA i da su poslanici te stranke glasali da Denis Zvizdić bude član Kolegijuma Predstavničkog doma, dok je SDS bio protiv”.

Prema njegovim riječima, SNSD ostaje pri stavu da izborni pobjednici sva tri naroda u BiH treba da čine strukturu na nivou zajedničkih organa.

– Tu nema nikakve dileme i mi nismo u koaliciji sa SDA – naglasio je Košarac i dodao da se koalicioni kapacitet SDS-a i SDA odražava u Šarovićevim politikama koje su vrlo uvredljive kada je riječ o Republici Srpskoj i njenim interesima.

Košarac je podsjetio da Šarović prilikom izbora Zvizdića za člana Kolegijuma Predstavničkog doma nije bio protiv, već uzdržan.

– To dovoljno govori da među njima postoji veoma dobar odnos, da se međusobno ne bi eventualno politički uvrijedili i da bi nastavili da koriste dobre odnose funkcionisanja na bazičnim politikama koje prije svega definiše Denis Zvizdić – konstatovao je Košarac i dodao da predstavnici SNSD-a ne zovu Zvizdića šefom, već to radi Šarović.

SRNA/RTRS