Još jedan dokaz da je seks ljekovit

Vreme u koje vodite ljubav igra veoma značajnu ulogu u očuvanju i poboljšanju vašeg zdravlja, potvrdila je najnovija studija.

Kako stručnjaci navode, u zavisnosti od doba dana i noći seks vam može pomoći da postanete pametniji, pospešite plodnost, ali i da doživite najjače orgazme.

Saznajte šta se dešava u vašem telu kada vodite ljubav u…

06:00 h 

trudnica, stomak, beba, devojcica

Foto: Pixabay.com

Žargonski nazvan “zornjak”, seks u 6 sati ujutru pospešuje plodnost, kažu švajcarski naučnici. Sperma je najzdravija u jutranjim časovima, zato ako želite da imate decu, tada je najbolje da pokušate.

07:30 h

Nivo testosterona kod muškaraca je na vrhuncu pre 8 časova ujutru. Zbog toga je većina pridapnika jačeg pola raspoložena za jutarnje igrarije u krevetu. Istraživanje je takođe pokazalo da muškarci koji su u mladosti često imali odnose, u zrelijim godinama su ređe imali problema sa erektilnom disfunkcijom.

08:30 h

Jačanju imuniteta pomaže seks u 8:30 h. Orgazam podiže nivo imunoglobina u telu, a samim tim i jača odbrambena svojstva našeg organizma. Zapravo, vođenje ljubavi pre podneva ima ovaj efekat na naše zdravlje.

12:00 h

Ljutnja, bes, Agresija, glavobolja, stres, briga, bepatam, panika

Foto-ilustracija: Profimedia

Najbolji način da se oslobodite stresa jeste da vodite ljubav u podne. Američka studija je pokazala da seks u ovo vreme pomaže snižavnju krvnog pritiska, kao i napetosti. Učinak – bolje oragnizacione veštine, bolje izvršavanje zadataka na poslu, itd.

15:00 h

Najbolji trenutak da na najlepši način zaštitite srce od bolesti. U 15:00 h je kod mušakaraca i žena savršeno usklađen nivo hormona zbog čega osećamo veću bliskost prema partneru. Posle seksa se luči oksitocin koji direktno smanjuje kortizol – hormon stresa, jedan od glavnih krivaca za pojavu kardiovaskularnih oboljenja.

19:00 h

Ako se pitali u koje vreme ćete najviše uživati u seksu, nauka kaže da je to 7 uveče. Nekih sat do sat i po ranije, veliki broj muškaraca i žena praktikuje neku vrstu fitnesa. Posle vežbanja im se krv spušta u intimne regije, zbog čega lakše doživljavaju orgazam.

seks, seks, ljubavnici, poze u seksu

Foto: Shutterstock

20:00 h

Ova satnica se posebno vezuje za nešto stariju generaciju koja ima običaj da ranije ide u krevet. Nauka kaže da seks pospešuje rad “malih sivih ćelija”, zato je posebno važno da pred odlazak u krevet vodite ljubav sa partnerom. Prijaće vašim mišićima, ali i vašem umu.

(Telegraf.rs)