Fudbaleri Krupe su kao gosti savladali Rudar Prijedor sa 2:1 u derbiju 6. kola Prve lige Republike Srpske i tako glavnom rivalu za titulu nanijeli prvi poraz u sezoni.

Strijelci za pobjednički tim bili su Marko Golubović u 10. i Josip Miketek u 60. minutu iz slobodnog udarca, a na drugoj strani mrežu je zatresao Bojan Burazor u 16. minutu. U samom finišu meča pomenuti kapiten Prijedorčana i Igor Makitan na grugoj strani isključeni su zbog međusobnog udaranja.

U Krupi su veoma zadovoljni pobjedom, a šef stručnog štaba Zoran Marić priznaje da je njegov tim uz dobru partiju imao i sreće.

– Iako su postignuta tri gola nije ovo bila mnogo lijepa utakmica, obje ekipe su vodile računa o detaljima, posebno u defanzivi, pravi takmičarski meč bilo je teško. Odlučivale su sitnice, na kraju se susret okrenuo na našu stranu, mada je mogao da ode i na stranu protivnika. Imali smo sreću da je ušao taj slobodan udarac, sve čestitke mojoj ekipi. Isto tako čestitke idu i Rudaru, to je ekipa koja ima kvalitet, koja zna da igra – istakao je Marić.

Iskusni strateg je dodao da su tri boda protiv rivala za titulu veoma važna, ali je svjestan da do kraja šampionata ima još mnogo da se igra.

– Ništa ovo ne znači, moramo imati isti pristup u narednim utakmicama. Mislim da smo Rudar i mi do sada pokazali najviše i da ćemo se do kraja boriti za prvo mjesto, mada je još mnogo bodova u igri i moguće je da se neko treći uključi u bitku za prvo mjesto. Ova tri boda nisu zanemariva, dobro će nam doći pobjeda zbog atmosfere i dodatne doze samopouzdanja za nastavak sezone, ali ne znače ništa. Pobijediti u jednoj utakmici je u domenu maltene svake ekipe, ali pobjeđivati u kontinuitetu mogu samo ozbiljni i zreli timovi – smatra Marić.

– Prije svega čestitam Rudaru na pobjedi. Krupa je povela iz prve šanse, Golubović je dao zaista prelijep gol. Uspjeli smo brzo da se vratimo i izjednačimo, a do kraja prvog poluvremena imali smo još nekoliko polušansi. U nastavku susreta Krupa je imala samo taj slobodan udarac i na njihovi sreću postigli su gol. Mislim da bi bilo realno da se meč završilo remijem, ali fudbal se igra za golove, a ne za šanse. Ovaj put nismo imali sreće, ali život ide dalje, okrećemo se narednim utakmicama. Trka je tek počela, ima još dosta utakmica, najvađnije je da se što prije psihološki oporavimo i vratimo na pobjednički kolosijek – rekao je Igor Janković.

Srpskainfo