epa06211038 Slovenia's head coach Igor Kokoskov reacts during the EuroBasket 2017 final match between Slovenia and Serbia, in Istanbul, Turkey 17 September 2017. EPA-EFE/SEDAT SUNA

Igor Kokoškov mogao bi da naslijedi Aleksandra Ðorđevića na mjestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije, pišu danas Večernje novosti.

Tako bi današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i posljednja za Ðorđevića u ulozi selektora.

List podsjeća da Ðorđeviću ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a da će loš plasman na Svjetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i sa zlatnom medaljom, samo učvrstiti njegovo uvjerenje da je došlo vrijeme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Glavni kandidat, prema saznanjima Novosti, za novog selektor jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, a koji je upravo u finalu sa Srbijom prije dvije godine u Istanbulu kao selektor sa Slovenijom osvojio tirulu evropskog šampiona.

Ðorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra, 2014. na Svjetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Srpskainfo