U Srpskoj će još sutra biti sunčano i toplo, a već od srijede nas očekuje kiša i pad temperature koja će pasti za čak deset stepeni.

Prognoza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da će sutra tokom dana u RS biti sunčano i prijatno toplo, uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 20 stepeni, a najviša dnevna u većini krajeva od 22 do 28, na  jugu i sjeveroistoku do 32 stepena.

Već u srijedu ujutru na krajnjem sjeveru očekuje nas oblačnije sa slabom kišom ponegdje, a u ostalim krajevima malo do umjereno oblačno. Tokom dana biće svježije i promjenjivo do pretežno oblačno, uz povremenu kišu i pljuskove, prvo na sjeveru, a potom u većini krajeva. Najviša dnevna temperatura biće od 10 do 17, na  jugu do 25 stepeni.

U četvrtak ujutru u većini krajeva oblačno, sa kišom na jugu i ponegdje u centralnim krajevima. Tokom dana zadržava se oblačno i svježe vrijeme, na jugu prestanak padavina u toku poslepodneva. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva između 11 i 17, na jugu do 21 stepen.

U petak ujutru u većini krajeva vedro i svježije, a tokom dana sunčano osim na sjeveroistoku, gdje će biti male do umjerene prolazne oblačnosti. Najviša dnevna temperatura od  13 do 20, a na jugu do 22 stepena.

Srpskainfo