Ponekad je teško iz prve znati da je neki muškarac zapravo još malo dijete. Kako ne biste završile sa nekim takvim u ozbiljnoj vezi, obavezno provjerite šta pravi, odrasli muškarci nikada ne rade, a nezreli dječaci konstantno ponavljaju.

Izbjegavanje problema

Zreli i odgovorni muškarci ne bježe od problema, nego se sa njima suočavaju i pokušavaju da im pronađe rješenje.

Kritikovanje

To je odlika loših ljudi, pa samim tim i loših muškarca. Pravi muškarci daju samo konstruktivne kritike.

Sakrivanje emocija

Samouvjereni muškarci ne misle da su emocije rezervisane za slabiće i ne boje se da ih pokažu i podijeliti s ljepšom polovinom.

Zanemarivanje

Zreo muškarac vas neće ostaviti po strani na večeri s njegovom porodicom ili prijateljima, već će pokušati što bolje da vas upozna s drugim ljudima do kojih mu je stalo.

Nepoštovanje

Pravi muškarac nema problema s pranjem sudova ili uzimanjem porodiljskog odmora umjesto partnerke, ako je to pametnija odluka, piše Klix. S druge strane, neko ko je još uvijek nezreo može vam na jasan način dati do znanja da vas ne smatra ravnopravnom i da ne namjerava umjesto vas da radi “ženske” poslove.

Svađanje s roditeljima

Pravi frajeri imaju prisan odnos s roditeljima. Muškarci koji se ružno ponašaju prema svojim roditeljima jednog dana bi tako mogli da se ponašaju i prema vama ili možda prema vašoj djeci.

Srpskainfo