Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da saradnja grada i Crvenog krsta na lokalnom i republičkom nivou zaslužuje vrlo visoku ocjenu jer se pomažu u mnogim situacijama, posebno kriznim.
“Crveni krst je uvijek odgovorio svom zadatku. Dogovorili smo da i dalje nastavimo dobru saradnju”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa generalnim sekretarom Crvenog krsta Republike Srpske Đokom Mihajlovićem i sekretarom prijedorskog Crvenog krsta Zoranom Veselinovićem.

Đaković je dodao da je sa delegacijom Crvenog krsta razgovarao i o humanitarnim pitanjima.

“Delegacija Crvenog krsta posjetila je porodicu Milinković koja je uz pomoć građana Prijedora i njegovih institucija gradila kuću u Crnoj Dolini”, naveo je Đaković i dodao da se Crveni krst pridružio u pomoći toj porodici, prije svega u kućnim potrepštinama.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je da pomoć porodici Milinković predstavlja primjer kako lokalna uprava želi da zadrži ljude.

“Ova uprava godinama pomaže Crveni krst, i to veoma široko, kao i Crveni krst Republike Srpske, i kada je riječ o davalaštvu krvi, organizovanju svih naših akcija. Ovaj grad najviše izdvaja novca za gradsku organizaciju Crvenog krsta”, istakao je Mihajlović.

Devetočlanoj porodici Milinković sagrađena je kuća u širokoj humanitarnoj akciji koju, osim Gradske uprave, realizuju Kolo srpskih sestara, Organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, crkvena opština, Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik” i mnogobrojni sponzori.

Foto:prijedorgrad.org