Nakon jučerašnje odluke Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da smijeni četiri funkcionera Šuma Srpske, već danas je donesena odluka o imenovanju novih vršilaca dužnosti šumskih gazdinstava.

Na čelo ŠG “Vrbanja” dolazi Igor Andrić, koji je zaposlen u tom šumskom gazdinstvu, inače kadar DEMOS-a. Direktor ŠG “Romanija” je Strahinja Bašević, kadar SNSD-a, a za direktora dobojskog Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju imenovan je Milovan Krčo, favorit tzv. Obrenove grupe.

ŠG “Oštrelj – Drinić”, prema koalicionoj raspodjeli, pripada DNS-u i za poziciju direktora tog gazdinstva traje pravi mali rat unutar Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka.

Favorit Milana Radovića za tu poziciju je Željko Dubravac, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka, ali su protiv tog prijedloga skoro svi opštinski odbori unutar ovog RO, koji na toj poziciji žele da vide ranijeg direktora ŠG “Oštrelj-Drinić” Neđu Galića ili Draganu Romčević, koja je obavljala poziciju tehničkog direktora u ovom gazdinstvu.

Struja oko Dubravca smatra da je najbolje rješenje upravo on, kao predsjednik Regionalnog odbora, a takođe smatraju da Neđo Galić nije podoban za ovu poziciju, jer se pominjalo da je protiv njega podnesena krivična prijava zbog ranijeg rada u ŠG “Oštrelj-Drinić“.

Struja oko Galića koju predvodi potpredsjednica Regionalnog odbora Daliborka Kerezović-Damjanović ne želi da čuje za Željka Dubravca. Oni postavljaju pitanje – kako je moguće da se Dubravac istovremeno nalazi na funkcijama predsjednika Opštinskog odbora DNS-a Čelinac, predsjednika Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka, člana Predsjedništva DNS-a, odbornika u Skupštini opštine Čelinac, člana Nadzornog odbora Pošta Republike Srpske, a sada i na poziciji direktora ŠG “Oštrelj-Drinić”, iako sa šumarstvom nema nikakve veze, jer je zaposlen u ЈP Autoputevi Republike Srpske.

Oni traže od lidera DNS-a Marka Pavića da spriječi ovakvu kadrovsku politiku. Smatraju to rušenjem stranke zarad interesa jednog čovjeka, a pojedini čak pominju i istupanje iz redova DNS. Međutim, imajući u vidu činjenicu da Dubravac, zahvaljujući podršci iz Banjaluke, ipak ima većinu u Regionalnom odboru, sve je izvjesnije da će on dobiti podršku za direktorsku funkciju. Bez obzira koja struja odnese pobjedu, i jedni i drugi najavljuju nastavak dalje borbe za prevlast unutar Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka.

Izvor: opcija.net