U Osnovnom sudu u Banjaluci danas će biti održano ročište u predmetu protiv Davora Dragičevića po tužbi Đorđa Rađena za klevetu.

Ročište počinje u 11.30, a predmet vodi stukinja Ana Popadić. Dragičevića u ovom predmetu zastupa advokat Dragan Tolimir, piše Klix.

Rađen je tužio Davora, oca ubijenog mladića Davida, tražeći isplatu štete u iznosu od 5.000 KM. Riječ je o osobi koju je Dragičević javno prozivao više puta zbog, kako je govorio, lažne prijave pljačke njegove kuće za koju su policajci i tužilac, na spornoj konferenciji za novinare kada je pronađeno tijelo, okrivili Davida Dragičevića.

Đorđe Rađen tužio Davora Dragičevića za klevetu i traži odšetu od 5.000 KM.

Zanimljivo je da je je Alen Kukić,  koji je privođen tokom istrage o ubistvu Davida Dragičevića , na sudu izjavio kako mu je upravo “Rađen naredio da obriše videosnimke iz računara objekata koji se nalaze u ulici Velibora Janjetovića Janje na kojima se vidi nepoznata osoba koja ulazi u Rađenovu kuću i izlazi iz nje 18.3.2018. godine”. Takođe, utvrđeno je da nije bilo tragova provale u Rađenovu kuću, što je navedeno u pravosudnim dokumentima koji su korišteni u predmetu “Kukić”.

U predmetu “Rađen protiv Dragičevića” bit će saslušani Feraget, Lepir, Borenović i drugi

Za svjedoke su pozvani glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Želimir Lepir, tužilac Dalibor Vrećo, predsjednik PDP i predsjednik Anketnog odbora NSRS Branislav Borenović, advokat Ifet Feraget i Ismet Katana koji je radio poligrafska ispitivanja.

Srpskainfo