U automobilu policajca Miroslava Đorđevića pronađeno je 336 grama marihuane, a zajedno sa njim uhapšeni su i njegov otac Aleksandar, bivši načenik policije, i još trojica njihovi saradnika, saznaje Blic.

Policija u Majdanpeku uhapsila je R.S. (53), S.I. (53), D.M. (46), kao i policijske službenike A.Đ. (56), i M.Đ. (31) iz Majdampeka, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a.

U automobilu M.Đ. pronađeno je 326 grama marihuane, dok su u stanu R.S. pronađeni oko 40 grama ove droge, digitalna vagica za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da je štečen od prodaje narkotika, navodi se u saopštenju i dodaje da se njih petorica sumnjiče da su u prethodnom periodu na području Majdanpeka prodavali drogu.

Kako nezvanično saznajemo, među uhapšenima su bivši načelnik policijske stanice u Majdampeku Aleksandar Đorđević, njegov sin Miroslav Đorđević, takođe policajac, u čijem je “bmw”-u pronađena droga a oduzeto mu je i pet mobilnih telefona, jedan pištolj i jedna lovačka puška.

Automobil je mlađem Đorđeviću oduzet, kao i Ranku Stamenkoviću, kod koga su pronađeni 40 grama marihuane, digitalna vagica, 12 mobilnih telefona, 64.000 dinara i 710 evra.

Zajedno sa njima trojicom su uhapšeni i Dragoslav M., navodno profesor u srednjoj školi, kome su oduzeta četiri telefona i oko 1.800 evra, a sa njima je uhapšen i Siniša I. koji se dovodi u vezi sa prodajom narkotika.

Kako Kurir nezvanično saznaje, petorica osumnjičenih uhapšena su juče u velikoj akciji i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

– Poslije dobijanja operativnih podataka i njihovih provjera, da postoji grupa koja rastura marihuanu po Majdanpeku, kolege su ostale šokirane, jer se došlo do informacija da su u šverc uključena i dvojica kriminalističkih inspektora iz ovog grada, a da sa njima radi i profesor. Prikupljanje dokaza rezultiralo je jučerašnjim hapšenjem – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, provjeravaju se i sumnje da je uhapšeni profesor koristio to što radi u srednjoj školi i omogućio dilerima da marihuanu prodaju i učenicima.

U akciji hapšenja učestvovala je i grupa za suzbijanje narkomanije PU Bor i PS Kladovo.

Bavio se skijanjem

Uhapšeni Dragoslava M., pored toga što predaje u školi, bavi se i sportom. Naime, on je dugogodišnji skijaški sudija. U svojoj biografiji, kako piše Kurir, koja je dostupna na internetu, on je napisao da mu je posao “rad s učenicima na poslovima obrazovanja i vaspitanja”.

– Uvijek sam spreman da učeniku pružim pomoć, podršku i razumijevanje na ljubazan i nenametljiv način, primijenjujući različite oblike rada i aktivnosti u skladu sa znanjima i iskustvima s kojima učenici raspolažu. Sa kolegama ostvarujem iskrene i otvorene odnose – napisao je profesor i naveo da je praktična i tačna osoba, kao i da stabilno može da “donosi odluke”.

Kurir je juče kontaktirao sa Tehničkom školom, na čijem sajtu je Dragoslav M. naveden kao nastavnik grupe stručnih predmeta.

– Direktor nije tu, zovite sutra. Niko od naših nastavnika nije uhapšen – rekla je žena koja se javila na telefon škole.

Srpskainfo