Identičnu pobedu (4:1) u šesnaestini finala Kupa Republike Srpske u Banjaluci protiv BSK-a fudbaleri Rudar Prijedora ostvarili su u istoj fazi masovnijeg takmičenje pod okriljem FS BiH, savladavši na domaćem terenu Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

-Čestitao bih gostima na fer i korektnoj igri. Ovu utakmicu smo odigrali posle izlaza iz vikenda i derbija protiv Krupe na koji se ponovo vraćam. Po prikazanom nismo zaslužili da izgubimo taj duel, iako nije bilo na nivou, bilo je borbeno i zaslužili smo bar bod. Posle toga ekipu je bilo teško vratiti psihološki, ali ova utakmica došla nam je u pravo vreme. Videlo se od prvog minuta da momci žele da se isprave za angažman u subotu i utakmicu koju su igrali pod grčom. Od prvog minuta protiv Slavije postavili smo stvari na svoje mesto, tokom celog susreta dominirali i bili kvalitetniji rival – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

O meču protiv “sokolova” strateg Prijedorčana je još rekao:

-Otvorili smo utakmicu na vreme, jako dobro igrali u polju, bilo je sitnih grešaka, ali fudbal je specifična igra i pokušavamo da budemo što kvalitetniji. Presudio je i širi roster igrača, iskusniji smo od Slavije. Isključivo se samo nas sve pitalo. Rezultat je zažlužen, vraća nam se samopouzdanje i ovaj rezultat daje vetar u leđa da se uz naše navijače, protiv Tekstilca, vratimo u pobednički ritam i trku s Krupom koja će da bude neizvesna do samog kraja. U derbiju sa Krupom nismo bili agresivni, a jesmo disciplinovani. Gosti su odneli tri boda što je za njih velika psihološka prednost.

“Rudari” dobro guraju na sva tri fronta, ostali su u igri, a o tome trener zeleno-crnih kaže:

-Iskreno, ljudi u klubu su zacrtali da na sva tri fronta igramo do kraja, koliko možemo. Prvenstvo je broj jedan, prioritet, ali i u kupovima Republike Srpske i BiH želimo da doguramo što dalje. Rudar Prijedor je veliki klub, Grad Prijedor zaslužuje Premijer ligu BiH. I danas-sutra da nam dođe neka jača ekipa u Kupu BiH daćemo maksimum da izmerimo snage i vidimo gde smo, ali bi više voleli da nam dođe laganiji protivnik, da se primaknemo toj završnoj nokaut fazi, gde se igraju po dve utakmice, gde bi i mogli nešto da napravimo. Ne razmišljamo o samo o Kupu BiH, idemo stepenicu po stepenicu, kako nam koje takmičenje dolazi. Najavižnije je da smo pobedili Slaviju i spremni dočekujemo meč protiv Tekstilca.

Duel protiv Dervenćana “rudari” će imati tek 28. septembra na domaćem terenu jer su za ovaj vikend slobodni u prvenstvu zbog odustajanja OFK Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Gutović: Nadigrani smo

Milan Gutović šef stručnog štaba nakon gostovanja u Prijedoru je rekao:

-Domaćin nas je nadigrao u svim elemntima fudbalske igre. Imali smo duži put, došli smo na dan utakmice i bili vrlo “teški”, pokušavali smo da igramo, ali protivnik nam nije dozvolio. Ova utakmica je bila merilo da vidimo gde smo za narednu fazu prvenstva. Trudimo se da svaku utakmicu odigramo što bolje, ali imamo mladu ekipu, koja nema iskustva i kvaliteta, oscilira, ali ima perspektivu i to je naš cilj da afirmišemo mlade igrače. Čestitam Rudar Prijedoru na pobedi.

Sportski žurnal