Zajedno sa više od 200 učenika, prosvjetnih radnika i roditelja iz Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta, poruku Glasno za mir, regionu i svijetu poslali su i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, Steinar Bryn Lilehamer, Norveška, počasni građanin Prijedora, predstavnici OSCE, EUFOR, EU i lokalnih nevladinih organizacija, predstavnici gradske administracije, direktori osnovnih škola, članovi Nansen koordinacionog odbora i drugi građani Prijedora.

Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor je, i ove godine, devetu godinu za redom, obilježio “Međunarodni dan mira – glasno za mir” na glavnom gradskom trgu, ispred Patrije u  Prijedoru.
Na aktivnosti, na koju su pozvane sve osnovne škole Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta, učestvovali su učenici 10 osnovnih škola Prijedora i Oštre Luke, uz kolege nastavnike iz pet škola iz Sanskog Mosta, koje su uključene u projekat Glasno za mir, koji je realizovan uz podršku Ambasade SAD u BiH.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Pomenutu aktivnost NDC Prijedor organizuje od 2011. godine, a od 2014. godine, u zajedničkoj realizaciji aktivnosti sa projektnim saradnicima, osnovnim školama Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Promovišući međusobno razumijevanje, inkluziju, poštovanje različitosti, nenasilje, toleranciju i solidarnost, NDC organizuje ovu aktivnost s ciljem uspostavljanja i jačanja odnosa između učenika osnovnih škola u tri pomenute opštine, podsticanjem međusobne komunikacije i razumijevanja, uvažavanja različitosti i tolerancije.

Izvor:RTRS