Postoje neke sitnice kojima muškarci jednostavno ne mogu da odole i zbog kojih bi simpatija mogla da preraste u nešto više.

1. Deljenje detalja iz privatnog života
Studije su pokazale da će se muškarac pre zaljubiti u ženu ako mu ona otkrije privatne trenutke iz svog života, ali i ako ga ispituje o detaljima iz njegovog detinjstva. Podelite s njim onu neprijatnu priču iz prvog razreda osnovne škole i zamolite ga neka vam ispriča priču iza tog ožiljka na rukama. Pokažite da ste zainteresovani za njega kao osobu… svašta bi moglo da se dogodi.

2. Pokazivanje ranjivosti
Većina muškaraca mašta da će biti zaštititnik svoje porodice. Budite ranjivi u njegovom društvu i pokažite mu da su vam potrebni njegova pomoć i snaga. No, nemojte preterivati jer bi vaša ranjivost mogla da se protumači kao nesigurnost, a nisko samopouzdanje nije najprivlačnija osobina.

3. Održavanje kontakta očima
Nemojte podcenjivati moć direktnog gledanja u oči. Nije lako gledati u oči osobe koja nam se sviđa, ali ako uspete, rezultati bi mogli da vas iznenade.

4. Priprema ukusnog obroka
Ne kažu bezveze stari ljudi da ljubav prolazi kroz želudac. Čak i ako niste vešti u kuvanju, naučite da spremate bar jedno ukusno jelo kojim ćete ga baciti na kolena. Ne samo da ćete ga tako nahraniti, već ćete mu i pokazati da vam je stalo.

5. Davanje komplimenata (s razlogom)
U čijem ćete društvu radije provoditi vreme: onih koji vas stalno kritikuju ili onih koji vam daju komplimente? No, nemojte preterivati s pohvalama – udelite kompliment samo onda kada to druga strana zaslužuje.

6. Uskraćivanje pažnje ako smatrate da vas uzima zdravo za gotovo
Prema njemu se lepo ponašate, a on je počeo da vas uzima zdravo za gotovo? Uskratite mu svoju pažnju i vreme. Vrlo brzo će shvatiti da mu jako nedostajete.

7. Jasno izražavanje emocija
Muškarci nisu baš najveštiji u čitanju suptilnih ljubavnih signala. Želite ga? Recite mu to. Muškarci obožavaju žene koje se ne libe da izrazite svoje emocije.

Izvor: Zadovoljna.hr