Predsjednik SDS Mirko Šarović za Srpskainfo je izjavio da će stranački organi uskoro razmotriti probleme koje ima ova stranka u Prijedoru te da će utvrditi i svoj stav u vezi sa opozivom gradonačelnika Milenka Đakovića koji se navedi kao jedna od mogućih opcija.

– Pitanjem stanja odnosa u stranci u Prijedoru baviće se Predsjedništvo SDS uskoro. Pristiglo je više inicijativa i informacija koje su zaprimljene u centrali stranke. Srpska demokratska stranka nije dala ni saglasnost oko pokretanja opoziva gradonačelnika Prijedora tako da ćemo na organima stranke razmotriti i ovo pitanje – izjavio je Šarović.

Podsjećamo, četiri od ukupno pet odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora održali su konferenciju za medije na kojoj su istakli da nisu za koaliciju sa SNSD te da ju je bez odobrenja stranke samovoljno dogovorio predsjednik Gradskog odbora SDS u Prijedoru Milan Tubin.

Tubin je zajedno sa još osam predstavnika političkih grupa u petak prisutvovao konferenciji za medije kada su pozvali gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića da podnese ostavku.

Predsjednik GO SNSD Prijedora, Saša Bursać izjavio je tada da je opoziv gradonačelnika Đakovića jedna od opcija.

Srpskainfo