Siniša Tejić (25) uhapšen je dva dana nakon bjekstva iz policijske zasjede, kada su uhapšena trojica njegovih prijatelja zbog sumnje da su krijumčarili migrante na području Kozluka i opštine Zvornik, otkriva Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, Siniša Tejić je sin odbornika SNSD u Zvorniku, Dragana Tejića.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, u noći između 18. i 19. septembra policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem migranata preko graničnog prelaza Šepak. Tom prilikom jedna osoba je uspjela pobjeći, a sada je utvrđeno da se radi o sinu odbornika.

Ovim su potvrđene i izjave našeg sagovornika da su visoki funkcioneri ove opštine umiješani u krijumčarenje migranta preko granice sa Srbijom.

Zaposlen u državnoj instituciji

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar nam je ranije potvrdio da su prošle sedmice uhapsili tri osobe, a da je tada jedna izbjegla hapšenje.

– Ove osobe su uhapšene prilikom operativno-taktičkih radnji koji su izveli pripadnici Polcijske stanice Kozluk. Poslije kriminalistčke obrade oni su pušteni na slobodu, a o svemu je obijavešten i dežurni tužilac. Za sada se traga za još jednom osobom koja je to veče izbjegla hapšenje – pojasnio je Bobar.

Prema našim saznanjima, policija je nastavila istragu u ovom slučaju i u petak je uhapšen Siniša Tejić. Nakon kriminalističke obrade i on je pušten da se brani sa slobode. On je otkriven jer je policija na licu mjesta našla njegov automobil.

Naš izvor takođe kaže da je Tejić zaposlen u državnoj instituciji.

Zamka

Izvor Srpskaino uključen u istragu otkrio nam je kako su osumnjičeni pali u policijsku mrežu. Oni se sumnjiče za krivično djelo “krijumčarenje ljudi”.

– Radom na terenu policijske inspektori su došli do informacije da se migranti krijumčare preko graničnog prelaza Šepak, zbog čega je pokrenuta detaljana istraga. Tokom ove akcije, policija je odlučila da postavi zasjedu u blizini mjesta gdje su sumnjali da se prebacuju migranti – pojasnio je naš sagovornik.

On je dodao da policiji nije trebalo dugo da uhapse osumnjičene.

– U četvrtak, par minuta iza ponoći, policija je dočekala da u njihovu zamku ulete osumnjičeni. Inspektori su ubrzo primjetili tri automobila koja su se tu parkirala i zatim je uslijedila akcija hapšenja. Tom prilikom priveli su trojicu osumnjičenih, a četvrti je uspio pobjeći – kaže izvor Srpskainfo.

Otpor

Dodaje da hapšenje nije prošlo bez problema, jer je jedan od osumnjičenih odbio da postupi po naređenju policije, zbog čega će protiv njega biti podnesen izvještaj i zbog krivičnog djela “ometanje službenog lica u obavljanju službenih radnji”.

– Dalji koraci u ovom slučaju su na Tužilaštvu. Tačno je da ovom prilikom nisu zatečeni migranti na licu mjesta, ali se skoro sa sigurnošću može tvrditi zbog čega su oni bili tu – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Oduzeti automobili

Nakon što su osumnjčenli upali u policijsku zamku, oni su uhapšeni i policija je od njih oduzela automobile s kojim su došli.

Tom prilikom oduzeti su „kia“, „seat“ i bijela „škoda oktavija“. Ovaj zadnji automobil registrovan je upravo na odbornika Dragana Tejića.

Ni to nije sve; u ovoj akciji utvrđeno je da su na jednom vozilu bile lažne registarske tablice, pa bi neko od privedenih mogao odgovarati i za njihovu krađu.

Srpskainfo