sdr

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je u Prijedoru da su resorno ministarstvo, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske i “Putevi Republike Srpske” na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor prepoznali pet kritičnih tačaka, od kojih će jedna biti otklonjena kružnim tokom čija je gradnja danas počela.
Trninić je dodao da su preostale četiri kritične tačke na putu Prijedor-Banjaluka trenutno obilježene vertikalnom signalizacijom, a cilj je da one budu sanirane u doglednom periodu.

“U Republici Srpskoj prepoznali smo više od 40 kritičnih tačaka. Tri smo već sanirali, za devet radimo projektnu dokumentaciju – cilj je da saniramo sve”, rekao je Trninić novinarima u Prijedoru.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić ozvaničio je početak izgradnje kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva sa Ulicom 29. novembra u Prijedoru.

“Javno preduzeće `Putevi Republike Srpske` uradilo je analizu saobraćaja na ovom dijelu puta i došli smo do zaključka da je kružna raskrsnica najbolje rješenje za ovaj dio puta. Očekujemo da sve teče po planu i da do kraja godine dobijemo novu kružnu raskrsnicu u Prijedoru – za bezbjedniji i brži saobraćaj”, naveo je Nešić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je ovaj projekat predviđen strategijom razvoja saobraćaja u ovom gradu.

“Ovaj kružni tok biće od velikog značaja za sve prolaznike na ovom putu, te za mnogo lakše uključenje i isključenje iz grada na saobraćajnicu prema Banjaluci i Novom Gradu”, rekao je Đaković i zahvalio resornom ministarstvu, Agenciji i “Putevima Srpspske” što su prepoznali ovaj problem i potrebu za njegovim blagovremenim rješavanjem.

Direktor “Niskogradnje Marjanović” Ognjen Marjanović rekao je da je vrijednost projekta 455.000 KM, a rok za izvođenje radova 90 radnih dana.

“Potrudićemo se da u ugovorenom roku izvedemo sve radove”, dodao je Marjanović.

Foto: prijedorgrad.org