Kuglaški klub “Rudar” Prijedor pozvao je danas djecu i mlade, uzrasta od 12 do 20 godina, da se prijave za besplatnu školu kuglanja koja počinje sutra i trajaće tri mjeseca.
Predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Goran Predojević rekao je da se zainteresovani dječaci i djevojčice mogu prijaviti putem brojeva telefona, navedenih na plakatima koji se od danas distribuišu po gradu, u novoj sportskoj dvorani na Urijama ili putem “Fejsbuka”.

On je istakao da će prijave biti primane narednih mjesec dana, a da škola kuglanja počinje sutra u 16.00 časova i dobrodošli su svi – bez obzira da li su se bavili sportom.

“Potrudićemo se da polaznicima obezbijedimo skromne poklone u vidu sportske opreme koja će im biti uspomena na školu kuglanja. Već imamo petnaestak prijavljenih i nadamo se da će kroz deset do 15 dana škola kvalitetno zaživjeti”, rekao je Predojević na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio da je Prijedor, 14 godina nakon što je u procesu privatizacije srušena jedina kuglana u ovom gradu, u junu dobio novu kuglanu sa licencom Svjetske kuglaške organizacije, a u koju je uloženo oko 680.000 KM.

“Imamo uslove svjetskog nivoa, što nijedan drugi sport u Prijedoru nema. Ne zavisimo od vremenskih prilika, niti od godišnjeg doba. Pozivamo i roditelje da dođu i dovedu djecu da vide i probaju kuglanje. Uz ove uslove mi smo već sada mogli stvoriti ekipu da bude prvak, ali smo odlučili da nećemo dovoditi igrače sa strane, nego hoćemo od naše djece i omladine da stvaramo budućeg šampiona Republike Srpske i BiH”, naglasio je Predojević.

Predojević je pojasnio da je specifičnost škole kuglanja to što u jednom terminu mogu trenirati četiri polaznika, budući da kuglana ima četiri staze.

“Termine ćemo praviti prema uzrastu, a trudićemo se i da se prilagodimo obavezama djece, tako da će biti i jutarnjih i popodnevnih termina, kao i treninga vikendom. Želja nam je da što više djece dođe i pokuša da kugla, a naši treneri pratiće njihov razvoj i odnos prema kuglanju, te na kraju škole odlučiti ko zaslužuje poziv da postane član Kuglaškog kluba `Rudar` Prijedor”, istakao je Predojević.

On je podsjetio na odluku Upravnog odbora ovog kluba da ni polaznici škole kuglanja, ali ni članovi kluba do 23 godine, ne plaćaju članarinu.

“Najbolji polaznici škole sigurno će postati članovi Kluba i biće upućeni na kamp kuglanja koji organizuje Kuglaški savez Republike Srpske. Idućeg ljeta najbolji od njih će, nadam se, biti o trošku kluba i Kuglaškog saveza Srpske upućeni na čuveni kamp u Vrbasu koji organizuju Kuglaški savez Srbije i Ministarstvo sporta Srbije”, najavio je Predojević.

Predojević je dodao da kuglanje u cijelosti zadovoljava potrebe djeteta za fizičkom aktivnošću.

“Imamo i profesore fizičkog vaspitanja. Svakom treningu prethode priprema i zagrijavanje, intenzitet se dozira prema uzrastu i učestalosti treninga, sve je izbalansirano i pažljivo isplanirano”, naveo je Predojević.

Kuglaški klub “Rudar” Prijedor osnovan je 1965. godine. Nakon rušenja jedine kuglane u Prijedoru 2005. godine, zbog privatizacije hotela u kojem se nalazila, klub je bio u statusu mirovanja sve do 2014. godine kada je ponovo aktiviran.

Video:Kozarski