U prijedorskom naselju Brezičani danas je otvoren novoasfaltirani put Pljohare-Brezičani za koji je iz budžeta grada izdvojeno 99.200 KM.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naveo je da je riječ o putu dužine 1.200 metara i širine tri metra, koji je dio ovogodišnjeg programa rekonstrukcije i asfaltiranja puteva.

“Mi nastojimo da se organizujemo tako da širom grada asfaltiramo dio po dio puteva, rekonstruišemo ostale putne pravce, a započeli smo sa gradnjom kružnog toka na ulazu u grad. Aktivno se radi na projektu za izgradnju auto-puta Prijedor-Banjaluka, a nakon toga slijedi nastavak auto-puta do Novog Grada i brze ceste do Kozarske Dubice”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je dodao da se u okviru strategije razvoja saobraćaja nastoji da što više seoskih područja dobije asfaltne puteve, uz odgovarajuću infrastrukturu.

“Namjera nam je da ovim putevima ljudi odlaze na posao i vraćaju se kući, a ne da odlaze u inostranstvo, kao i da što više asfaltiranih puteva imamo i u ruralnim dijelovima grada”, dodao je Đaković.

Predstavnik mještana Brezičana Goran Predojević rekao je da je mjesna zajednica ovaj projekat kandidovala Gradskoj upravi kao svoj prioritet.

“Drago mi je da je ovaj projekat realizovan nakon puta na Kapeli. Dionica je završena u potpunosti i biće korisna svim mještanima u ovom dijelu Brezičana”, dodao je Predojević.

Video: Kozarski

Foto: prijedorgrad.org