U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje sunčano i toplije vrijeme i najvišu tempereturu vazduha od 28 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti pretežno vedro, na planinama svježe, a oko rijeka i po kotlinama moguća je magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano i prijatno toplo uz lokalno malu, ponegdje i umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od 11 do 17, na planinama oko šest stepeni, dok će najviša dnevna biti od 22 do 28, na planinama oko 17 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom jugozapadni.

Sunačno i prijatno toplije vrijeme najavljeno je i za naredne dane, ali će jutra biti svježija. Promjena vremena sa padavina i to obilnijim očekuje se u srijedu, 2. oktobra.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najtopliji gradovi danas su bili Mostar, Neum i Zenica gdje je u 14 časova izmjereno 28 stepeni, a nahladnije na Bjelašnici 11 stepeni.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima u 14 časova: Čemerno 18 stepeni, Han Pijesak, Ivan Sedlo i Kalinovik 21, Gacko, Nevesinje i Livno 22, Mrkonjić Grad, Bihać, Sokolac, Srebrenica i Srbac 23, Šipovo 24, Trebinje, Gradiška, Ribnik, Bileća, Rudo, Bugojno, Tuzla i Gradačac 25, Banjaluka, Bijeljina, Brčko, Zvornik, Višegrad, Sarajevo i Široki Brijeg 26 i Doboj i Grude 27 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo