Praćenjem afere „Osmica“, koja zadnjih mjeseci potresa najbitniju bezbjednosnu agenciju u BiH, postavlja se pitanje da li mi živimo u nekoj satiri ili još jednom pokazujemo kakva je država BiH.

U bilo kojoj normalnoj zemlji funkcioneri podnose ostavke kada slučajno ponesu službeni telefon na privatno putovanje ili za još manje stvari, ali kod nas to još niko uradio.

Kako će bilo ko u svijetu moći ozbiljno shvatiti BiH kao državu kada pročitaju tekst da je direktoru Obevještajno-bezbjednosne agencije poništena diploma, jer ju je stekao na nezakonit način.

Upravo taj Osmica je na čelu agencije koja bi trebala provjeravati sve bitne ljude u zemlji, čuvati nas od terorizma, paziti na nas od raznih prijetnji, a on sam čini krivična djela.

Da ima imalo morala u tom čovjeku, on je već u petak trebao izaći u javnost i objasniti kako je dobio tu diplomu i zbog čega se nalaze toliki propusti u njegovom „studiranju“.

I na kraju da sam podnese ostavku na ovako bitnoj funkciju, jer je to jedino logično rješenje.

Naravno, to se nije desilo i vkerovatno se neće nikada ni desiti. Jedino što možemo očekivati u narednim danima je da se Osmica i njegova stranka SDA oglase kako su ovo lični napadi, kako neko iz Republike Srpske ruši bezbjednosnu agenciju i slično.

Zbog takve politike i postavljanja nestručnih ljudi na najbitnije funkcije jesmo na dnu Evrope po svim pokazateljima, a pogotovo bezbjednosnim.

Sve veće strane zemlje upozoravaju svoje građane da izbjegavaju BiH prilikom turističkih putovanja. Koliko god to bilo šokantno za nas koji tu živimo, ipak ih trebamo razumjeti.

Jer kakva nam može biti bezbjednost kada se o njoj brine čovek koji je ranije radio kao magacioner, kojeg optužuju za užasne ratne zločine i koji od obrazovanja ima samo srednju školu. U stvari, nismo sigurni ni da ima srednju školu. Ko zna, ako se ta diploma bude provjeravala šta će se okriti.

Srpskainfo