Rudar Prijedor se vratio u pobednički ritam. Lagana pobeda (3:0) protiv Tekstilca iz Dervente na domaćem terenu pokazala je da su izabranici trenera Igora Jankovića preboljeli neugodan poraz (1:2) u derbiju protiv Krupe takođe na Gradskom stadionu u Prijedoru.

-Ova pobjeda protiv Tekstilca je najbolji vjetar u leđa našoj ekipi i lijek za ranu dobijenu u derbiju sa Krupom u borbenoj utakmici. Bilo je teško vratiti se nakon toga, ali uspeli smo. Prvo smo sa 4:1 u Kupu BiH pobijedili Slaviju iz Istočnog Sarajeva, evo sada za bodove i kvalitetni sastav iz Dervente u jako teškoj psihološkoj utakmici za nas. Najvažnije je da smo ostvarili cilj i osvojili nove bodove – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora koji je jedno vrijeme proveo i na klupi derventskog prvoligaša.

Što se tiče same utakmice protiv Tekstilca strateg “rudara” je istakao da je ona čista i potpuno zaslužena.

-Na vrijeme smo otvorili utakmicu, postigli dva gola, usmjerili je u jednom pravcu i priveli je rutinski kraju uz dosta korektnu obostranu igru. Tekstilac je imao nekoliko situacija iz polukontri i kontri, gde je mogao možda i u završnom pasu da bude malo bolji, ali eto, mislim da smo dobili utakmicu kao ekipa i sigurno na jedan individualni kvalitet. Osjeti se da u našim redovima ima dosta igrača koji su nastupali u Premijer ligi BiH i u tim nekim momentima, kada se utakmica “lomi”, zahvaljujući njima napravi se potrebna razlika. Zato su i dovedeni. Nemamo mnogo vremena za analize, raspored utakmica je zgusnut, obaveze i takmičenja se prepliću jer već u srijedu u Prijedor dolazi imenjak iz Kaknja. Kada se pobjeđuje sve je mnogo lakše, a nama je prioritet da neutrališemo zaostatak za Krupom – objasnio je Igor Janković.

Prijedorčani su i u ovoj utakmici pokazali da imaju širinu jer su sve golove postigli različiti igrači: Dino Kalesić, Nemanja Pekija i Milan Šikanjić. Ovaj poslednji je, nakon susreta, rekao:

-Ponovo smo vratili osmijehe na lica poslije kiksa protiv Krupe u derbiju. Vratili smo se na pobjednički kolosjek i to je u ovom momentu najvažnije. U poslednja dva meča ostvarili smo pobjede i sa mnogo optimizma i samopouzdanja očekujemo naredne obaveze u zgusnutom rasporedu jer ćemo svaka tri ili četiri dana igrati takmičarsku utakmicu. Drago mi je da sam nastavio niz postizanja golova ove jeseni.

Milkanović: Nismo bili na nivou

Danimir Milkanović, šef stručnog štaba Tekstilca iz Dervente poslije utakmice u Prijedoru je kratko istakao:

-Čestitam fudbalerima Rudar Prijedora na zasluženoj pobjedi, bili su bolji. Moji igrači nisu bili na nivou kao u dosadašnjim utakmicama. Domaćin je lagano došao do dva gola prednosti, posle toga teško se vratiti i igrati. Okrećemo se narednim obavezama, čeka nas teška utakmica na domaćem terenu protiv lidera Krupe u idućem kolu.