Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik neće se sudariti sam sa sobom, a takvom izjavom Željko Komšić je još jednom dokazao da se nikada nije sudario, niti na bilo koji način dodirnuo sa zdravim razumom, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Evidentno je da Komšić ima kompleks od Milorada Dodika i to donekle možemo da razumijemo, jer iza Milorada Dodika stoji jaka politička stranka, stoji volja naroda i volja građana Republike Srpske za razliku od Željka Komšića iza kojeg stoje samo mrvice sa stola SDA i ništa više”, istakao je Kovačević za Srnu, komentarišući Komšićevu izjavu da “Dodik više ni sam ne zna gdje goni – nakon što je rekao da će formiranje vlasti na nivou BiH, najvjerovatnije, usloviti odlaskom stranih sudija iz BiH.

Kovačević je naglasio da kada Milorad Dodik govori o političkim ciljevima SNSD i Republike Srpske tu se ni na koji način ne radi o željama nego je riječ o volji, i to volji naroda.

– Ali, nama je apsolutno jasno da to Željko Komšić kao drugi bošnjački član Predsjedništva BiH ne razumije – rekao je Kovačević.

On je poručio da će SNSD istrajati na svojoj politici, na jasnim principima, a to je da strane sudije moraju da napuste Ustavni sud BiH iz jednostavnog razloga što je apsolutno neprihvatljivo da odluke o građanima BiH donosi bilo ko ko nije građanin te zemlje.

– Pozivamo još jednom sve aktere u BiH da se urazume, da se konačno dozovu razumu i da se formira Savjet ministara na osnovu jedinog kriterijuma, koji je značajan za formiranje vlasti bilo gdje u svijetu, a to su izborni rezultati i da sjednemo i riješimo sva pitanja o kojima se trenutno možemo dogvoriti, a za neko kasnije vrijeme ostavimo pitanja o kojima nemamo kompromis – rekao je Kovačević.

SRNA/Srpskainfo